Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

Ηλεκτρικό μοντέλο καταστράφηκε ολοσχερώς βγάζοντας καπνούς από το τμήμα των μπαταριών


   Ένα ακόμη περιστατικό με ανάφλεξη μπαταριών σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο συνέβη σε ένα Chevrolet Bolt στο Fairfax της Virginia των ΗΠΑ, μοντέλο του 2019. Στις 4 του περασμένου Ιουλίου η ιδιοκτήτριά του Hajime Rojas παρατήρησε ότι έβγαινε καπνός από το αυτοκίνητό της
και κάλεσε την τοπική Πυροσβεστική Υπηρεσία. Οι άνδρες αυτής που κατέφθασαν στο σημείο δεν παρατήρησαν κάποια εστία πυρκαγιάς, όμως οι καπνοί συνέχισαν να βγαίνουν από το αυτοκίνητο, έως ότου έλιωσε ένα μεγάλο μέρος αυτού. Οι πυροσβέστες παρόλα αυτά έλεγξαν το χώρο όπου βρίσκονται οι μπαταρίες στο  Chevrolet Bolt και διαπίστωσαν σημαντικές φθορές. Μάλιστα, τελικά η ζημιά ήταν τόσο μεγάλη, που η ασφαλιστική εταιρεία στην οποία ήταν ασφαλισμένο το συγκεκριμένο αυτοκίνητο το χαρακτήρισε ως ολική καταστροφή.


   Επειδή η κα Rojas ενοχλήθηκε προφανώς έντονα από το συμβάν, μιας και το αυτοκίνητο που είχε αγοράσει προς 40.000 δολάρια πριν 18 περίπου μήνες καταστράφηκε ολοσχερώς χωρίς κάποια εμφανή εξωτερική αιτία, μετά από έρευνα που έκανε η ίδια διαπίστωσε ότι παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί και σε άλλα αυτοκίνητα του συγκεκριμένου μοντέλου. Αυτό την ώθησε να επικοινωνήσει με την General Motors προκειμένου να ζητήσει περαιτέρω εξηγήσεις, όμως η εταιρεία αρνήθηκε να ξεκινήσει έρευνα για τα συμβάντα αυτά. Μετά από φιλοξενία της κας Rojas σε τηλεοπτικό κανάλι του αμερικανικού δικτύου για το συγκεκριμένο συμβάν, οι συντελεστές του καναλιού επικοινώνησαν με την General Motors η οποία τους διαβεβαίωσε ότι θα ερευνήσει τελικά το ζήτημα. Η δημοσιότητα που έλαβε το γεγονός, φαίνεται ότι ενεργοποίησε και τον αμερικανικό οργανισμό οδικής ασφάλειας NHTSA (National Highway Transportation and Safety Administration) o οποίος ανακοίνωσε ότι θα ερευνήσει και ο ίδιος τα συγκεκριμένα περιστατικά.





Πηγή: InsideEVs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου