Τρίτη 25 Αυγούστου 2020

Παράνομες συσκευές και λογισμικό σε κινητήρες βενζίνης της Porsche


     Αν και υπογράφηκε πρόσφατα συμφωνία μεταξύ της Volkswagen και του γερμανικού ομοσπονδιακού οργανισμού αυτοκίνησης KBA σχετικά με τους κινητήρες diesel που διέθεταν παράνομο λογισμικό και εξέπεμπαν καυσαέρια σε πολύ υψηλότερα επίπεδα από τις
εργοστασιακές τιμές, φαίνεται ότι στο στόχαστρο τώρα έχει μπει η Porsche. Σύμφωνα με δημοσίευμα των Reuters, ο οργανισμός KBA έχει ξεκινήσει νέες έρευνες αυτή τη φορά στην Porsche, σχετικά με παράνομες συσκευές και λογισμικά που διέθεταν κινητήρες βενζίνης της που παράχθηκαν πριν το 2017 και πουλήθηκαν σε μοντέλα της γερμανικής εταιρείας στην ευρωπαϊκή αγορά. Η Porsche ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει η ίδια σχετικό εσωτερικό έλεγχο και ότι κανένα σημερινό μοντέλο δεν επηρεάζεται.

   Σύμφωνα με δημοσίευμα της Bild am Sonntag οι κινητήρες που έχουν μπει στο μικροσκόπιο των ερευνών έχουν κατασκευαστεί μεταξύ 2008 και 2013 για τα μοντέλα 911 και Panamera. Τα συστήματα και τα λογισμικά που διέθεταν αυτοί φαίνεται να επενέβαιναν στην λειτουργία των κινητήρων και να μείωναν τις εκπομπές τους όταν βρισκόντουσαν υπό καθεστώς μετρήσεων. Να σημειωθεί ότι μόλις πέρσι η Porsche είχε οδηγηθεί σε συμβιβασμό ύψους 530 εκατ. ευρώ για παράνομες συσκευές σε κινητήρες πετρελαίου της, παρόμοιες με αυτές που είχε χρησιμοποιήσει η Volkswagen στον ΕΑ189 πετρελαιοκινητήρα της.








Πηγή: Motor1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου