Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020

Oι εισαγγελικές αρχές κατηγορούν τέσσερα ακόμη πρώην στελέχη της Audi για το dieselgate


   Φαίνεται ότι όσο περισσότερο ερευνούν την Audi οι Εισαγγελείς στην Γερμανία, τόσο βρίσκουν και άλλα άτομα εμπλεκόμενα στο γνωστό σκάνδαλο με το παράνομο λογισμικό στα diesel μοντέλα της εταιρείας. Την περασμένη Πέμπτη απαγγέλθηκε νέο κατηγορητήριο από τις τοπικές

εισαγγελικές αρχές σε τέσσερα ακόμη άτομα για απάτη, ψευδή πιστοποίηση και εγκληματική διαφήμιση. Τα τρία εξ αυτών αποτελούν πρώην μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Audi, ενώ το τέταρτο άτομο τέλεσε διευθυντής τμήματος και σήμερα έχει συνταξιοδοτηθεί. Και οι τέσσερις κατηγορούνται ότι έχουν εγκρίνει την εξέλιξη των πετρελαιοκινητήρων που πουλήθηκαν σε 434.420 αυτοκίνητα μοντέλων των Audi, Volkswagen και Porsche σε Ευρώπη και ΗΠΑ, οι οποίοι λειτουργούσαν με παράνομο λογισμικό που τους μετέβαλε την λειτουργία σε συγκεκριμένες συνθήκες οδήγησης, παρόμοιες με αυτές που τηρούνται κατά τις επίσημες μετρήσεις, ώστε να εκπέμπουν πολύ χαμηλές εκπομπές. Οι τελευταίες, φυσικά, σε κανονικές συνθήκες οδήγησης ήταν πολύ πιο αυξημένες από αυτές σε επίπεδο δοκιμών.

   Το κατηγορητήριο των τεσσάρων αυτών πρώην στελεχών της Audi στηρίζεται σε στοιχεία που τους θέλουν να γνωρίζουν για την συγκεκριμένη τακτική σε διάφορες στιγμές μεταξύ Οκτωβρίου 2013 και Σεπτεμβρίου 2015, αλλά παρόλα αυτά συνέχιζαν τις πωλήσεις στων συγκεκριμένων πετρελαιοκίνητων μοντέλων ή δεν τις απέτρεψαν.







Πηγή: Automotive News Europe

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου