Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

Καινοτόμου τεχνολογίας μπαταρίες με μεγαλύτερη χωρητικότητα και διάρκεια ζωής θα κατασκευάζει σύντομα η Tesla


   Φαίνεται ότι μία νέα αρκετά υποσχόμενη τεχνολογία στον τομέα των μπαταριών, η οποία είναι ιδιαίτερα αναγκαία για να καταφέρει ηλεκτροκίνηση να γίνει πραγματικά το μέλλον της αυτοκίνησης, δεν θα αργήσει να βγει στην αγορά. Ο γνωστός ιδρυτής και διευθύνων
σύμβουλος της Tesla κ. Elon Musk δήλωσε πρόσφατα ότι η εταιρεία του θα μπορεί σε τρία με τέσσερα χρόνια από σήμερα να παράγει μπαταρίες με 50% περισσότερη πυκνότητα ενέργειας και με μεγαλύτερο κύκλο ζωής. Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να δημοσιοποιηθούν στις 22 Σεπτεμβρίου, ημέρα που η ίδια η Tesla έχει ονομάσει ως “Battery Day” και η οποία θα διαδεχθεί την φετινή ετήσια σύσκεψη των μετόχων της αμερικανικής εταιρείας. Ο κ. Musk ανάρτησε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter ότι οι νέας τεχνολογίας μπαταρίες της Tesla θα έχουν αποθηκευτική ικανότητα 400 Wh/kg σε σχέση με την αντίστοιχη αποθηκευτική ικανότητα των 260 Wh/kg των σημερινών μπαταριών “2170” της Panasonic που εξοπλίζουν το Model 3. Φυσικά μια 50% αύξηση της ενεργειακής πυκνότητας της μπαταρίας θα εξασφαλίζει μια αντίστοιχη αύξηση και της αυτονομίας του ηλεκτρικού αυτοκίνητου.

   Σύμφωνα με τον Νοτιοκορεάτη ειδικό σε θέματα τεχνολογίας μπαταριών κ. Park Chul-wan, η νέα αυτή τεχνολογία βασίζεται σε ανοδικά νανοσύρματα σιλικόνης (silicone nanowire anode) που πράγματι εξασφαλίζει αυξημένη ενεργειακή πυκνότητα και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.








Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου