Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020

Έρευνα αποκαλύπτει ότι τα σημερινα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης είναι αναξιόπιστα


   H ομοσπονδία λεσχών αυτοκίνησης της Β. Αμερικής (ΑΑΑ) έκανε μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα έρευνα σχετικά με τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης που εξοπλίζουν τα καινούργια μοντέλα αυτοκινήτων. Σύμφωνα με αυτή, τα συστήματα αυτά αντιμετώπισαν προβλήματα κάθε

οκτώ μίλια (13 χλμ.) στο σύνολο των 4.000 μιλίων (6.500 χλμ.) δοκιμών σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης, κάτι που ανάγκασε την ΑΑΑ να συμπεράνει ότι τα σημερινά συστήματα υποβοήθησης οδήγησης απέχουν πολύ από το να είναι 100% αξιόπιστα. Οι επιδόσεις των συστημάτων αυτών δεν καταφέρνουν να είναι συνεχώς επιτυχείς, ιδίως σε πραγματικές συνθήκες, σύμφωνα με τον Gref Brannon στέλεχος της ΑΑΑ, ενώ οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα πρέπει να εξελίξουν περισσότερο την συγκεκριμένη τεχνολογία, βελτιώνοντας τα συστήματα διατήρησης της λωρίδας κυκλοφορίας, καθώς και με πιο επαρκείς ειδοποιήσεις.

   Μια παλαιότερη έρευνα της ομοσπονδίας ΑΑΑ που διεξήχθη στις αρχές του τρέχοντος έτους, αποκάλυψε ότι μόλις ένας στους δέκα οδηγούς θα εμπιστευόντουσαν ένα αυτοκίνητο με τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, κάτι που μπορεί να οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στην αναξιοπιστία των σημερινών συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης, που θεωρούνται ως ο προθάλαμος της αυτόνομης οδήγησης.






Πηγή: Motor1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου