Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

Η Ε.Ε. θα ελέγχει πλέον τα καινούργια μοντέλα για το αν οι προδιαγραφές τους είναι σύμφωνες με τις δημοσιευμένες εργοστασιακές.


   Προκειμένου να προλάβει παρόμοια με το γνωστό dieselgate της Volkswagen φαινόμενα στην αυτοκινητοβιομηχανία, η Ε.Ε. θα μπορεί πλέον να ανακαλεί η ίδια μοντέλα αυτοκινήτου που δεν θα τηρούν τις προδιαγραφές και τα τεχνικά χαρακτηριστικά που έχουν οριστεί και δημοσιευθεί
για αυτά από την ίδια την κατασκευάστρια εταιρεία τους, κυρίως ως προς τις εκπομπές τους. Για τον σκοπό αυτό θα επενδυθούν 7 εκατ. ευρώ για την κατασκευή δύο εξειδικευμένων εργαστηρίων, όπου θα εξετάζονται αυτοκίνητα νέων μοντέλων. Στην περίπτωση που αποδειχθεί ότι οι εκπομπές ενός αυτοκινήτου είναι υψηλότερες από αυτές που έχει ανακοινώσει η εταιρεία που το κατασκεύασε, η Ε.Ε. θα μπορεί να ανακαλεί και στις 27 χώρες - μέλη της το μοντέλο που θα αποδεικνύεται ότι τελικά εκπέμπει περισσότερους ρύπους από αυτούς που έχουν ανακοινωθεί. Επίσης, στην εταιρεία θα μπορεί να βεβαιωθεί και χρηματικό πρόστιμο έως και 30.000 ευρώ ανά αυτοκίνητο που έχει πουληθεί και κυκλοφορεί στους δρόμους.  







Πηγή: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου