Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

H Geely κατασκεύασε δική της πλατφόρμα αποκλειστικά για ηλεκτρικά μοντέλα που θα πουλήσει και σε τρίτες εταιρείες

   Στο πρότυπο της Volkswagen κινείται και ο κινεζικός όμιλος Geely, ως προς την παραγωγή ηλεκτρικών μοντέλων. Η νέα πλατφόρμα SEA (Sustainable Experience Architecture), η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο πρωτότυπο Zero Concept της Lynk & Co, αφορά
αποκλειστικά πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα και σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε επί τρία χρόνια στα κέντρα έρευνας και εξέλιξης των εταιρειών του ομίλου Geely στην Κίνα, Σουηδία, Μεγάλη Βρετανία και Γερμανία. Την πλατφόρμα SEA δεν θα την χρησιμοποιήσουν μόνο οι θυγατρικές του κινεζικού ομίλου για τα ηλεκτρικά τους μοντέλα, αλλά η Geely σκοπεύει να την πουλήσει και σε τρίτες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως πρόκειται να κάνει και η Volkswagen με την δική της MEB (http://www.autonewsposts.com/2019/03/meb-vw.html) πλατφόρμα για πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα.

   Η πλατφόρμα SEA μπορεί να χρησιμοποιηθεί για όλες τις κατηγορίες μοντέλων, από mini έως μεγάλα μοντέλα, καθώς και για ελαφριά επαγγελματικά. Επίσης, μπορεί να φιλοξενήσει από έναν, δύο ή και τρεις ηλεκτροκινητήρες, όπως και έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης σε ρόλο γεννήτριας παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος προκειμένου να αυξάνεται η αυτονομία του οχήματος. Έτσι εξασφαλίζεται μετάδοση της κίνησης, είτε στον μπροστινό άξονα, είτε στον πίσω, είτε και τετρακίνηση.  

 

 

 

 

Πηγή: Carscoops


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου