Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

Elon Musk: Η Tesla χρειάζεται ένα ακόμη πιο προσιτό μοντέλο


   Την εκτίμησή του ότι το σημερινό βασικό μοντέλο της Tesla, το Model 3, δεν είναι αρκετά φθηνό και προσιτό ως μοντέλο, εξέφρασε ο Elon Musk την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με στελέχη της εταιρείας. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι είναι σημαντικό
να γίνουν πιο προσιτά τα αυτοκίνητα που κατασκευάζει η Tesla, συμπληρώνοντας ότι αυτό που τον ενοχλεί περισσότερο είναι ότι αυτή τη στιγμή τα διαθέσιμα μοντέλα της τελευταίας είναι αρκετά ακριβά και αυτό πρέπει να αλλάξει. Για τον λόγο αυτό ο κ. Musk ανέφερε ότι θα πρέπει να προστεθεί στην σημερινή γκάμα μοντέλων και ένα ακόμη νέο που θα τοποθετηθεί κάτω από το Model 3. Αυτό θα είναι πιο μικρό από το τελευταίο, προφανώς πιο φθηνό, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο ο σχεδιασμός του και πιθανότατα η κατασκευή του θα μπορούσε να γίνει στην Γερμανία, και μάλιστα στο νέο Gigafactory που θα κατασκευαστεί στη χώρα, μιας και το νέο αυτό μοντέλο θα στοχεύει στην ευρωπαϊκή αγορά.

   Να σημειωθεί ότι η τιμή του Tesla Model 3 ξεκινά στις ΗΠΑ από τα 37.990 δολάρια, για την πισωκίνητη έκδοση με έναν ηλεκτροκινητήρα, ενώ στην χώρα μας η ίδια βασική έκδοση ξεκινά από τα 45.990 ευρώ.
  





Πηγή: InsideEVs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου