Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

Νέο σύστημα θα ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο για φθορές στα ελαστικά (+video)


   Η Bridgestone σε συνεργασία με την Microsoft εξελίσσει ένα νέο σύστημα που θα εξετάζει την κατάσταση των ελαστικών σε πραγματικό χρόνο και θα ειδοποιεί τον οδηγό για τυχόν φθορές σε αυτά. Σύμφωνα με την γνωστή εταιρεία ελαστικών, η φθορές στα ελαστικά μπορούν να


διαχωριστούν σε τέσσερις κατηγορίες, την ελαττωμένη πίεση, την κόπωση, την ασυνήθιστη φθορά και τις διάφορες ζημιές σε αυτά. Μία ζημιά στο ελαστικό μπορεί να προκληθεί από διάφορα αίτια, όπως τρύπες στο οδόστρωμα, προεξοχές ή ακόμη και από διάφορα αντικείμενα στο δρόμο. Μέχρι σήμερα, τα σύγχρονα συστήματα ελέγχου πίεσης των ελαστικών βοηθούν να αποφευχθούν φαινόμενα ελαττωμένης πίεσης αυτών και όσων προβλημάτων μπορεί να επιφέρει κάτι τέτοιο. Δεν μπορούν, όμως, να ανιχνεύσουν ζημιές στο σώμα των ελαστικών και μάλιστα τη στιγμή που αυτές γίνονται.

   Το σύστημα Tire Damage Monitoring System της Bridgestone συνεργάζεται με το δίκτυο cloud MCVP της Microsoft. Χρησιμοποιώντας αλγόριθμους καταφέρνει να ανιχνεύει συμβάντα που είναι δυνατόν να επηρεάσουν την επιφάνεια και την γόμα του ελαστικού, ενημερώνοντας άμεσα τον οδηγό, αν υπάρξει κάποιος κίνδυνος. Μάλιστα, μέσω του cloud, θα μπορούν να ενημερώνονται για τυχόν κακοτεχνίες στους δρόμους, οι κατά τόπους αρμόδιες Αρχές, προκειμένου να προβαίνουν στην επιδιόρθωση αυτών.
 
 
 
 
Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου