Σάββατο 4 Ιουλίου 2020

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπορούν και να "αλληλοφορτιστούν" (+video)


   Φαίνεται ότι η “αλληλοφόρτιση” ηλεκτρικών αυτοκινήτων μεταξύ τους πιθανότατα να γίνει στο μέλλον μία συνήθης πρακτική. Κάτι τέτοιο θα μπορεί να βγάλει κάποιον από την δύσκολη θέση, όταν θα έχει αμελήσει να φορτίσει την μπαταρία του αυτοκινήτου του και δεν βρίσκεται κοντά

σε κάποιο σημείο φόρτισης. Αρκεί να υπάρχει ένα άλλο ηλεκτρικό αυτοκίνητο κοντά και, φυσικά, ο κάτοχός του να είναι ευγενικός αρκετά για να θυσιάσει λίγο από τον χρόνο του και λίγη από την ενέργεια της μπαταρίας του οχήματός του για να βοηθήσει τον συνάνθρωπό του να καταφέρει να μεταβεί μέχρι το κοντινότερο σημείο φόρτισης.

    Αυτό απέδειξε και ο youtuber Bjorn Nyland σε πρόσφατο βίντεο που ανάρτησε στο διαδικτυακό του κανάλι. Συγκεκριμένα, κατάφερε να φορτίσει την μπαταρία ενός Tesla Model 3 από ένα Honda e. To τελευταίο διαθέτει μπαταρία χωρητικότητας 35,5 kWh, ενώ στην κεντρική του κονσόλα υπάρχει μία πρίζα οικιακού τύπου. Η πρίζα αυτή έχει τοποθετηθεί από τους σχεδιαστές της Honda προκειμένου να μπορούν να φορτιστούν συσκευές, όπως για παράδειγμα ένα laptop, οι οποίες δεν μπορούν να φορτιστούν μέσω θύρας USB. Την πρίζα αυτή χρησιμοποίησε ο Bjorn Nyland για να συνδέσει το Tesla Model 3, όπου μέσα σε 2 ώρες κατάφερε να αυξήσει το ποσοστό φόρτισης της μπαταρίας του τελευταίου από το 20,6% στο 23,8%, λαμβάνοντας 2,2 kWh ηλεκτρικής ενέργειας. Αντίστοιχα, η μπαταρία του Honda e έπεσε από το 94% στο 84% φόρτισης, χάνοντας, δηλαδή, 2,9 kWh.





Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου