Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

H Jaguar Land Rover εξελίσσει ηλεκτρικό σύστημα με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου για μελλοντικό της SUV


   Ένα από τα μελλοντικά SUV μοντέλα της Jaguar Land Rover θα είναι ηλεκτροκίνητο, αλλά αντί για μπαταρίες θα διαθέτει κυψέλες καυσίμου που θα παράγουν την απαιτούμενη ηλεκτρική ενέργεια για την κίνησή του χρησιμοποιώντας ως καύσιμο το υδρογόνο. Πρόκειται για μία ακόμη
εταιρεία που βλέποντας ότι το μέλλον της αυτοκίνησης είναι όντως ηλεκτρικό, αλλά όχι με μπαταρίες, ξεκίνησε το πρόγραμμα Project Zeus, το οποίο θα στηριχθεί οικονομικά, τόσο από ιδιωτικούς φορείς, όσο και από την ίδια την κυβέρνηση της Μ. Βρετανίας. Το Project Zeus αποτελεί ουσιαστικά ένα πρόγραμμα από πολλά παρόμοια που θα χρηματοδοτηθούν από την βρετανική κυβέρνηση στον τομέα της αυτοκίνησης, με συνολικό κόστος 73,5 εκατ. βρετανικές λίρες, με στόχο την μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Από τον ιδιωτικό τομέα στο Project Zeus η Jaguar Land Rover θα συνεργαστεί με τις εταιρείες Delta Motorsport, Marelli Automotive Systems UK και την UKBIC (The UK Battery Industrialization Center).

   Το σύστημα κυψελών καυσίμου υδρογόνου που θα εξελιχθεί βάση του συγκεκριμένου προγράμματος εξέλιξης, θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά σε ένα μελλοντικό SUV μοντέλο παραγωγής της Jaguar Land Rover.

 

 



Πηγή: AutoExpress


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου