Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

Θέμα μονοπωλίου εγείρει η Ε.Ε. για τα ελαφριά επαγγελματικά στην συγχώνευση PSA και FCA


   Εδώ και αρκετούς μήνες έχει συμφωνηθεί η συγχώνευση του γαλλικού ομίλου PSA (Peugeot Citroen) με τον ιταλο-αμερικανικό όμιλο FCA (Fiat Chrysler Automobiles), όμως πρόσφατα η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ε.Ε. ενημέρωσε τις δύο πλευρές ότι η συγκεκριμένη
συγχώνευση θα δημιουργήσει συνθήκες μονοπωλίου στην κατηγορία των ελαφριών επαγγελματικών μοντέλων. Ο λόγος δεν είναι άλλος, από το υψηλό μερίδιο αγοράς που κατέχουν οι εταιρείες των δύο ομίλων στην συγκεκριμένη κατηγορία. Προκειμένου η συγκεκριμένη συγχώνευση των 50 δις δολαρίων να πάρει την τελική έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Ε.Ε, θα πρέπει άμεσα οι όμιλοι PSA και FCA να παρουσιάσουν μία εναλλακτική πρόταση με βάση την οποία οι εταιρείες τους που κατασκευάζουν ελαφρά επαγγελματικά μοντέλα να παραμείνουν ανεξάρτητες μεταξύ τους. Μάλιστα, αυτό θα πρέπει να γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες.

   Η συγκεκριμένη συγχώνευση αναμένεται να δημιουργήσει την τέταρτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, στην οποία θα υπάγονται οι εταιρείες Abarth, Alfa Romeo, Citroen, Chrysler, Dodge, Ds, Fiat, Fiat Professional, Jeep, Lancia, Opel, Ram, Maserati, Peugeot και Vauxhall.

 

 

      

 

 

Πηγή: Carscoops


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου