Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

Τα SUV προκαλούν περισσότερους θανάτους σε πεζούς έναντι των κανονικών αυτοκινήτων


   Μία νέα έρευνα στις ΗΠΑ έρχεται να αποδείξει κάτι λίγο ως πολύ αναμενόμενο. Το κατά πόσο δηλαδή τα SUV με τις μεγάλες και συχνά γωνιώδεις μετωπικές επιφάνειές τους αποτελούν μεγαλύτερο κίνδυνο για τους πεζούς, από ότι τα άλλα κανονικά αυτοκίνητα. Η συγκεκριμένη
έρευνα που διενεργήθηκε από τον αμερικανικό οργανισμό οδικής ασφάλειας IIHS (Insurance Institute for Highway Safety) μελέτησε 79 ατυχήματα στα οποία ενεπλάκησαν και πεζοί, που έλαβαν χώρα σε τρεις αστικές περιοχές του Michigan. Τα αποτελέσματα αυτής έδειξαν ότι τα SUV προκαλούν μεγαλύτερους τραυματισμούς στους πεζούς σε ταχύτητες έως 30 χ.α.ώ. Σε αντίστοιχα ατυχήματα με ταχύτητες μεταξύ 31 και 64 χ.α.ώ. το 30% αυτών στα οποία ενεπλάκησαν SUV μοντέλα, είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο πεζός, ενώ αντίστοιχα οι πεζοί κατέληξαν από τους τραυματισμούς τους στο 23% των ατυχημάτων με κανονικά αυτοκίνητα.

   Τέλος, σε ταχύτητες άνω των 64 χ.α.ώ. τα SUV φαίνεται να μην αφήνουν κανένα περιθώριο σε ανθρώπινο ων να επιζήσει, αφού στο 100% των περιπτώσεων που μελετήθηκαν στην έρευνα οι πεζοί κατέληξαν, ενώ σε αυτές τις ταχύτητες τα κανονικά αυτοκίνητα αφήνουν στον πεζό μία πιθανότητα 46% να επιζήσει.

 

 

 

 

Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου