Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Mε υψηλά πρόστιμα προειδοποιεί η Ε.Ε. τις αυτοκινητοβιομηχανίες αν δεν μειωθούν οι ρύποι


   Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Ε.Ε. στις αυτοκινητοβιομηχανίες, που αν δεν εντατικοποιήσουν τις προσπάθειές τους για μείωση των εκπομπών των μοντέλων τους, θα βρεθούν αντιμέτωπες με μεγάλα πρόστιμα. Σε έρευνα που δημοσίευσε την περασμένη Τετάρτη η Αρχή Περιβάλλοντος
της Ε.Ε., φαίνεται ότι η μέση τιμή εκπομπών των καινούργιων αυτοκινήτων που ταξινομήθηκαν το 2018 σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Μ. Βρετανία έφτασε τα 120,8 γρ./χλμ., σημειώνοντας αύξηση κατά 2 γρ. Να σημειωθεί ότι και το 2017 είχε παρατηρηθεί αντίστοιχη αύξηση. Ο στόχος που έχει επιβάλλει η Ε.Ε. είναι η μείωση των εκπομπών των καινούργιων αυτοκινήτων που πωλούνται ανά έτος κατά 27% σε σχέση με το 2018, με το 2020 να πρέπει ο μέσος αυτός όρος να μην ξεπεράσει τα 95 γρ./χλμ.

   Η αύξηση που παρατηρήθηκε το 2018 προκλήθηκε κυρίως της μεταστροφής του αγοραστικού κοινού από diesel μοντέλα σε βενζινοκίνητα, καθώς το 60% των καινούργιων αυτοκινήτων τη συγκεκριμένη χρονιά διέθεταν κινητήρες βενζίνης, ενώ τα diesel αυτοκίνητα αποτέλεσαν το 36% των ταξινομήσεων. Επίσης, μεγάλο ρόλο έπαιξαν και οι αυξημένες πωλήσεις SUV μοντέλων, κυρίως εκδόσεων βενζίνης, που ως γνωστόν έχουν αυξημένη κατανάλωση και εκπομπές.

 

 

      

 

 

 

 

Πηγή: Carscoops


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου