Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

To Donkervoort D8 GTO JD70 είναι το πρώτο αυτοκίνητο δρόμου που μπορεί να πιάσει 2G πλευρικής επιτάχυνσης


   Ενώ στον κόσμο των hypercars η “μάχη” δίνεται σε επίπεδο ίππων και τελικής ταχύτητας, υπάρχουν ακόμη εταιρείες, ελάχιστες δυστυχώς, οι οποίες ρίχνουν το βάρος τους στο πόσο καλά κρατάνε τα μοντέλα τους στις στροφές. Μία από αυτές είναι η δανέζικη Donkervoort η οποία
με την πρόσφατη έκδοση JD70 του μοντέλου της D8 GTO μπορεί πλέον να υπερηφανεύεται ότι διαθέτει το μόνο σπορ αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο το οποίο πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να κινείται στους δημόσιους δρόμους, και το οποίο μπορεί να στρίβει με περισσότερα από 2G πλευρικής επιτάχυνσης. Και αυτό φορώντας λάστιχα δρόμου, συγκεκριμένα τα Nankang AR-1. Το Donkervoort D8 GTO JD70 κινείται από έναν 2,5 λίτρων πεντακύλινδρο σε σειρά υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα της Audi που παράγει 420 ίππους, συνδυαζόμενος με ένα πεντατάχυτο Tremec κιβώτιο ταχυτήτων με κοντή κλιμάκωση των σχέσεων που μεταφέρει την κίνηση στους πίσω τροχούς. Το συνολικό του βάρος φτάνει μόλις τα 700 κιλά, κάτι που του χαρίζει επιτάχυνση από στάση στα πρώτα 100 χ.α.ώ. σε 2,7 δευτ. και στα πρώτα 200 χ.α.ώ. σε 7,7 δευτ., ενώ η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 280 χ.α.ώ.

   Η Donkervoort ανακοίνωσε ότι η έκδοση JD70 του D8 GTO θα είναι περιορισμένης παραγωγής και μόλις 70 τέτοια αυτοκίνητα αναμένεται να κατασκευαστούν. Η τιμή τους θα ξεκινά από τα 163.636 ευρώ.




 

     

 

Πηγή: Motor1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου