Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

Το τεχνολογίας κυψελών καυσίμου μεθανόλης ηλεκτρικό Gumpert Nathalie θα αποδίδει 536 ίππους


  H Gumpert πρόκειται να βγάλει σε παραγωγή ένα νέο της ηλεκτρικό μοντέλο, το οποίο σε αντίθεση με όλα τα σημερινά ηλεκτρικά supercars και hypercars που διαθέτουν μπαταρίες, αυτό θα παράγει μόνο του και συνεχώς την απαιτούμενη ηλεκτρική ενέργεια για την κίνησή του, χάρη στην
τεχνολογία κυψελών καυσίμου. Πρόκειται για το Nathalie που θα χρησιμοποιεί μεθανόλη ως πρωτογενές καύσιμο, από την οποία θα παράγεται το απαραίτητο υδρογόνο για την λειτουργία της 15 kW κυψέλης καυσίμου που θα παράγει ρεύμα και καθαρό νερό. Το Nathalie θα διαθέτει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε τροχό, που θα αποδίδουν συνολικά 536 ίππους. Αν και η συγκεκριμένη απόδοση φαίνεται υποδεέστερη των σημερινών hypercars, παρόλα αυτά, η έλλειψη μπαταριών και του βάρους τους δίνει τη δυνατότητα στο Gumpert Nathalie να επιταχύνει από στάση στα πρώτα 100 χ.α.ώ. σε μόλις 2,5 δευτ., ενώ η τελική του ταχύτητα φθάνει τα 300 χ.α.ώ.

   Οι καινοτόμες κυψέλες καυσίμου μεθανόλης κατασκευάζονται από την δανική εταιρεία Blue World Technologies, ενώ η Gumpert υποστηρίζεται από την κινεζική start-up εταιρεία Aiways που ειδικεύεται σε ηλεκτρικά οχήματα. Η τιμή του Nathalie θα ξεκινά από τα 407.000 ευρώ, με τις πρώτες παραδόσεις να αναμένονται το 2021.

 

  

 

 

Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου