Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

Stellantis θα ονομάζεται πλέον ο νέος όμιλος από την συγχώνευση PSA - FCA


     H συγχώνευση των δύο ομίλων, του γαλλικού PSA και του ιταλο-αμερικανικού FCA, που δημιούργησε την τέταρτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο σήμερα, έχει πλέον και όνομα. Πλέον, ο νέος αυτός όμιλος που δημιουργήθηκε από τις PSA και FCA θα
ονομάζεται “Stellantis”. Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου που εκδόθηκε, οι λατινικές ρίζες του ονόματος αυτού αποτίουν φόρο τιμής στην παλιά ιστορία των δύο εταιρειών, ενώ η επιλογή μιας λέξης από την αστρονομία εμπεριέχει το πνεύμα της αισιοδοξίας, της ενέργειας και της αναγέννησης που χαρακτηρίζουν την συγκεκριμένη εταιρική συγχώνευση. Στην επιλογή της συγκεκριμένης ονομασίας συνεργάστηκαν στελέχη, τόσο από τον γαλλικό όμιλο PSA, όσο και από τον ιταλο-αμερικανικό FCA, όπως και η γαλλική διαφημιστική εταιρεία Publicis Groupe.

   Το επόμενο βήμα είναι η δημιουργία και ενός λογότυπου της Stellantis, κάτι που, όμως, δεν θα εμφανιστεί σε κάποιο από τα μοντέλα των 13 εταιρειών του ομίλου, καθώς η ονομασία αυτή θα χρησιμοποιείται καθαρά σε εμπορικό επίπεδο.








Πηγή: Motor1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου