Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

Οι φοιτητές της Skoda κατασκεύασαν ένα διθέσιο ανοικτό μοντέλο βασισμένο στο Scala

2020 Skoda Slavia Concept
   Οι 31 φοιτητές της σχολής Skoda Academy, στα πλαίσια του φετινού ετήσιου προγράμματος Azubi, κατασκεύασαν ένα μοναδικό διθέσιο ανοικτό μοντέλο, το Slavia, το οποίο μηχανικά βασίζεται στο μικρομεσαίο Scala. Το όνομα του πρωτότυπου αυτού μοντέλου είναι δανεισμένο
από τα πρώτα ποδήλατα που κατασκεύασαν οι ιδρυτές της εταιρείας Vaclav Laurin και Vaclav Klement το 1895, ενώ η παρουσίασή του αποτελεί μέρος των εορταστικών εκδηλώσεων που έχει προγραμματίσει για φέτος η Skoda, για τα 125 χρόνια λειτουργίας της. Η αφαίρεση των δύο πίσω θυρών του Scala, καθώς και της οροφής του μείωσε το βάρος του Slavia στα 1.210 κιλά, ενώ ως κινητήριο σύνολο για αυτό επιλέχθηκε ο 1.5 TSI υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας απόδοσης 150 ίππων που κινεί τους εμπρός τροχούς μέσω ενώς αυτόματου κιβωτίου DSG επτά σχέσεων. Το μόνο που έχει υποστεί μετατροπή από το δανεισμένο Scala είναι η εξάτμιση, για την οποία η Skoda δεν έδωσε λεπτομέρειες για το αν αυτή αυξάνει την ιπποδύναμη του κινητήρα.


   Το Slavia αποτελεί το έβδομο μοναδικό πρωτότυπο μοντέλο που έχει κατασκευαστεί από το ετήσιο πρόγραμμα Azubi των φοιτητών της σχολής της Skoda.








Πηγή: Skoda

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου