Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

Η Porsche ανέπτυξε νέο προηγμένο σύστημα ελέγχου ευστάθειας ειδικά για ηλεκτρικά μοντέλα


   Οι μηχανικοί της Porsche κατάφεραν να σχεδιάσουν και να εξελίξουν ένα νέο σύστημα ελέγχου ευστάθειας, βασιζόμενοι σε ένα ηλεκτροκίνητο μοντέλο με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε τροχό. Πρόκειται, ουσιαστικά, για ένα νέο λογισμικό που επεξεργάζεται τα δεδομένα από
όλους τους αισθητήρες που υπάρχουν σε σημερινά μοντέλα, χρησιμοποιώντας μία κεντρική μονάδα ελέγχου. Κύριος σκοπός του συγκεκριμένου συστήματος είναι να μπορεί ανά πάσα στιγμή να εξασφαλίσει το μέγιστο επίπεδο πρόσφυσης σε κάθε ένα τροχό ξεχωριστά, πολύ πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά από τα σημερινά συστήματα ελέγχου ευστάθειας. Οι δοκιμές του νέου αυτού συστήματος δεν αποσκοπούν για χρήση σε supercar μοντέλα, αλλά σε SUV, με γνώμονα την ασφάλεια και την επίτευξη των μέγιστων δυνατών επιπέδων πρόσφυσης, ανά πάσα στιγμή και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

   Το προηγμένο αυτό σύστημα ελέγχου πρόσφυσης είναι σχεδιασμένο να ελέγχει όλα τα είδη των παραμέτρων ενός οχήματος, προκειμένου να μπορεί να “αντιλαμβάνεται” συνεχώς και σε πραγματικό χρόνο την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το τελευταίο. Έτσι οι χρόνοι απόκρισης για την αντιμετώπιση κάποιου φαινόμενου ολίσθησης σε έναν ή περισσότερους τροχούς μειώνονται σε μεγάλο βαθμό. Αν και το συγκεκριμένο σύστημα έχει σχεδιαστεί και εξελιχθεί μόνο για ηλεκτρικά μοντέλα με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, η Porsche δηλώνει ότι αυτό μπορεί να τροποποιηθεί κατάλληλα, ώστε να μπορεί να λειτουργήσει και σε μοντέλα με διαφορετικές διατάξεις ηλεκτροκινητήρων.


      






Πηγή: Motor1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου