Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

H Ferrari προτείνει την χρήση του halo από την F1 στα αυτοκίνητα παραγωγής


   Η ακαμψία του αμαξώματος ενός αυτοκινήτου είναι από τους βασικότερους παράγοντες που καθορίζουν την οδική συμπεριφορά και την ασφάλεια ενός μοντέλου, με τις εταιρείες να ενισχύουν όλο και περισσότερο τις κολώνες που συνδέουν την οροφή με το υπόλοιπο αμάξωμα,
ιδίως τις μπροστινές. Αυτό, όμως, έχει ως αποτέλεσμα να μειώνεται η ορατότητα του οδηγού προς τα εμπρός. Η Ferrari έρχεται να δώσει μία καινοτόμο λύση σε αυτό το πρόβλημα, εισάγοντας τεχνογνωσία από την Formula 1. Πιο συγκεκριμένα, προτείνει την κατασκευή μίας επιπλέον κολώνας στο κέντρο του μπροστινού παρμπρίζ, προκειμένου να λεπτύνουν οι άλλες δύο μπροστινές. Μάλιστα, προκειμένου να καταργήσει την νεκρή οπτική γωνία που θα δημιουργεί η κεντρική αυτή κολώνα, η ιταλική εταιρεία έχει προβλέψει την προβολή του εξωτερικού περιβάλλοντος πάνω στην εσωτερική επιφάνεια της κολώνας, με την χρήση εξωτερικής κάμερας.

   Η ιδέα είναι δανεισμένη από τα σύγχρονα μονοθέσια της Formula 1, που οι κανονισμοί ασφάλειας επιβάλουν πλέον την ύπαρξη μίας προστατευτικής μπάρας γύρω από το κράνος των οδηγών, γνωστό και ως halo. Η ύπαρξη κεντρικής κολώνας στο μπροστινό παρμπρίζ θα βοηθήσει και στον ανασχεδιασμό του υαλοκαθαριστήρα, ο οποίος θα μπορεί να βρίσκεται πάνω στην κεντρική κολώνα, όταν δεν θα είναι ενεργοποιημένος, βοηθώντας τους αεροδυναμιστές να μειώσουν με τον τρόπο αυτό τις αντιστάσεις από τον αέρα.








Πηγή: Motor1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου