Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019

Το αγοραστικό κοινό αποφεύγει τα ηλεκτρικά μοντέλα εξαιτίας κυρίως της πολύ υψηλής τιμής τους


   Φαίνεται ότι η ηλεκτροκίνηση θα αργήσει να κατακτήσει τις αγορές και τους δρόμους, αν δεν αντιμετωπιστεί το μεγαλύτερο πρόβλημα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, που δεν είναι άλλο από το ιδιαίτερα υψηλό κόστος κτίσης τους, σε σχέση με τα υπόλοιπα μοντέλα με κινητήρες

εσωτερικής καύσης. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του οργανισμού JATO, η οποία συμπεριέλαβε 43 διαφορετικές αγορές παγκοσμίως, αποδείχθηκε ότι στο πρώτο μισό του 2019, η μέση τιμή αγοράς ενός καινούργιου ηλεκτρικού αυτοκινήτου ήταν κατά 81% υψηλότερη από τις τιμές αντίστοιχων μοντέλων με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το μη επαρκές δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων εξηγεί το γεγονός ότι το αγοραστικό κοινό αποφεύγει ακόμη την αγορά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

   Στην Ευρώπη, την δεύτερη μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρικών μοντέλων στον κόσμο μετά την Κίνα, η μέση τιμή των καινούργιων αυτοκινήτων κυμάνθηκε στα 30.600 ευρώ, ενώ το πιο φθηνό ηλεκτρικό μοντέλο, το Renault Zoe, κόστισε κατά μέσο όρο 31.500 ευρώ. Για το λόγο αυτό και οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων περιορίστηκαν στο ποσοστό του 1,9% των συνολικών πωλήσεων αυτοκινήτων.






Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου