Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

Βαρύ κατηγορητήριο για το dieselgate αντιμετωπίζει η VW και στον Καναδά


   Ιδιαίτερα μεγάλες ποινές, παρόμοιες με αυτές που τις καταλογίστηκαν στις ΗΠΑ, φαίνεται ότι θα επιρριφθούν στην Volkswagen και από τον Καναδά, σχετικά με το γνωστό σκάνδαλο dieselgate. Πιο συγκεκριμένα, η γερμανική εταιρεία αντιμετωπίζει 60 συνολικά κατηγορίες που σχετίζονται
με την καταπάτηση το περιβαλλοντικού νόμου “Canadian Environmental Protection Act” που έχει τεθεί σε ισχύ στη χώρα από το 1999. Οι 58 εξ αυτών αφορούν στην παράνομη εισαγωγή περίπου 128.000 αυτοκινήτων, τα επίπεδα εκπομπών ρύπων των οποίων δεν ήταν σύμφωνα με τα ισχύοντα στάνταρτς την περίοδο μεταξύ Ιανουαρίου 2008 έως τον Δεκέμβριο του 2015, ενώ οι υπόλοιπες 2 κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί από το Καναδικό κράτος στην Volkswagen έχουν να κάνουν με παραπλανητική πληροφόρηση.

   Το κατηγορητήριο κατά της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας βασίζεται σε έρευνα που διεξήγαγε ο οργανισμός Environment and Climate Change Canada, η οποία επικεντρώθηκε στην χρήση παράνομων συσκευών ελέγχου των εκπεμπόμενων ρύπων σε πετρελαιοκίνητα μοντέλα της Volkswagen. Αυτές κατάφερναν να κρατούν τα επίπεδα ρύπων σε χαμηλά επίπεδα, όταν διεξαγόντουσαν δοκιμές μετρήσεων στα συγκεκριμένα αυτοκίνητα, ενώ σε κανονικές συνθήκες οδήγησης οι εκπομπές τους ξεπέρναγαν κατά πολύ τα επιτρεπόμενα όρια.
  


      






Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου