Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

Editorial: Ευτυχισμένο το 2020


   Ήρθαν (και πότε πέρασαν;;;) και τα φετινά Χριστούγεννα, ίσως τα πιο “αισιόδοξα” των τελευταίων χρόνων, αν αναλογιστούμε τα επίπεδα κυκλοφοριακής συμφόρησης στην Αθήνα ως ένα δείγμα γενικότερης ανάκαμψης, αλλά και το γεγονός ότι ο κόσμος έχει αρχίσει να καταναλώνει
πάλι δειλά - δειλά δίνοντας μία μικρή και πολύτιμη ανάσα στην αγορά. Σίγουρα το γεγονός του ερχομού μιας νέας κυβέρνησης, είναι από μόνο του μία ελπιδοφόρα εξέλιξη, που σε συνδυασμό με τα μέτρα φορολογικής ελάφρυνσης που εξαγγέλθηκαν και με αυτά που ήδη τέθηκαν σε ισχύ μετέβαλαν προς το θετικότερο την ψυχολογία των καταναλωτών.

   Εν αναμονή του νέου έτους, υπάρχουν, όμως, αρκετά ανοικτά μέτωπα στο χώρο του αυτοκινήτου που η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει λύσεις. Αρχής γενομένης με τα Τέλη Κυκλοφορίας, όπου ο αρμόδιος Υπουργός ανακοίνωσε ήδη την εισαγωγή των εκπομπών των μοντέλων ως παράγοντα καθορισμού του ποσού που θα πρέπει να καταβάλει ο κάθε ιδιοκτήτης. Υπάρχουν βέβαια και πιο… δευτερεύοντα θέματα που έχουν να κάνουν με τα αυτοκίνητα που έχουν καταθέσει πινακίδες στις Δ.Ο.Υ. και βρίσκονται σε προσωρινή ακινησία και τυχόν μέτρα που θα βοηθήσουν για να τεθούν εκ νέου σε κυκλοφορία, αλλά και με την ιδιοκτησία και κίνηση των Ιστορικών Οχημάτων, η οποία τυγχάνει σήμερα μίας ιδιαίτερα μπερδεμένης και μη βιώσιμης από πλευράς ιδιοκτητών νομοθεσίας. Επίσης, πολλά ανοικτά θέματα υπάρχουν και στον παραδοσιακά “πολύπαθο” στη χώρα μας τομέα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, o οποίος ποτέ δεν έτυχε μιας σοβαρής και επαγγελματικής προσέγγισης και διαχείρισης, ανάλογης με τα επίπεδα που βρίσκεται ο μηχανοκίνητος αθλητισμός σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
   Ευχόμαστε το 2020 να δοθούν λύσεις στα περισσότερα προβλήματα, αν όχι όλα, που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, και να αποτελέσει την αρχή μίας γενικότερα ανοδικής πορείας, σε οικονομικό, επιχειρηματικό και αναπτυξιακό επίπεδο.






Διονύσης Νεοφώτιστος    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου