Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Τί σχέση έχει η υποβρύχια Lotus του 007 με το Tesla Cybertruck;


   Η Tesla παρουσίασε πρόσφατα το πρώτο της pick-up μοντέλο, ο σχεδιασμός του οποίου κατάφερε να διχάσει το κοινό, σε λάτρεις του, αλλά και σε πολέμιούς του. Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC, o εκκεντρικός για πολλούς και εξωπραγματικός για άλλους σχεδιασμός του Cybertruck
είναι εμπνευσμένος από την Lotus Esprit που εμφανίστηκε στην ταινία του James Bond “The Spy Who Loved Me” το 1977, η οποία, για τις ανάγκες του σεναρίου, διέθετε και ειδική λειτουργία ως υποβρύχιο. Μάλιστα, ο ίδιος ο Elon Musk έχει στην κατοχή του την συγκεκριμένη λευκή Esprit που εμφανίζεται στην γνωστή ταινία του Βρετανού πράκτορα 007. Πρόκειται για μία εκ των οκτώ μοντέλων που είχαν δημιουργηθεί τότε για τις ανάγκες των γυρισμάτων, την οποία ο γενικός διευθυντής της Tesla αγόρασε το 2013 προς 997.000 δολάρια.


   Ο πωλητής της συγκεκριμένης “υποβρύχιας” Lotus Esprit ήταν ένα ζευγάρι νεοϋορκέζων, οι οποίοι το 1989, κατά τη διάρκεια ενός τυφλού πλειστηριασμού,   αγόρασαν προς 100 δολάρια τα υπάρχοντα μίας αποθήκης η οποία είχε εγκαταλειφθεί από τον ενοικιαστή της. Έκπληκτο το ζευγάρι, ανακάλυψε μετέπειτα, ότι μέσα στην συγκεκριμένη αποθήκη υπήρχε και η συγκεκριμένη λευκή Lotus Esprit του James Bond.


      






Πηγή: CNBC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου