Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Συνεργασία McDonald’s και Ford για νέο υλικό κατασκευής μερών αυτοκινήτων


   Φαίνεται ότι η επεξεργασία του καφέ από τα McDonald’s θα βοηθήσει την Ford στην ανάπτυξη καινοτόμων υλικών που θα χρησιμοποιηθούν στον σχεδιασμό και την κατασκευή των μελλοντικών μοντέλων της τελευταίας. Αυτός, άλλωστε, είναι και ο σκοπός της νέας συνεργασίας που
σύναψαν πρόσφατα οι δύο πολυεθνικές στις ΗΠΑ. Κάθε έτος, χιλιάδες τόνοι από τα ξερά κελύφη των κόκκων του καφέ που επεξεργάζονται από την γνωστή αλυσίδα ταχυφαγίων καταλήγουν στα σκουπίδια. Η Ford, ανακάλυψε ότι το υλικό αυτό μπορεί να την κατάλληλη επεξεργασία χρησιμοποιώντας υψηλές θερμοκρασίες και χαμηλά επίπεδα οξυγόνου, αλλά και με την πρόσμιξη πλαστικών και άλλων πρόσθετων υλικών, να μετατραπεί σε ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό και ελαφρύ υλικό. Το υλικό αυτό παράγεται αρχικά σε μορφή σφαιριδίων (pellets), με τα οποία στη συνέχεια μπορούν να δημιουργηθούν  αντικείμενα, όπως για παράδειγμα διάφορα μέρη μιας καμπίνας αυτοκινήτου, αλλά και τμήματα του αμαξώματος.

   Το αποτέλεσμα της χρήσης του υλικού αυτού που προέρχεται από το κέλυφος του κόκκου του καφέ, είναι η δημιουργία διαφόρων τμημάτων ενός αυτοκινήτου, τα οποία είναι κατά 20% ελαφρύτερα, σε σχέση με τα αντίστοιχα που κατασκευάζονται από συμβατικά υλικά, ενώ απαιτούν έως και 25% λιγότερη ενέργεια για την μορφοποίησή τους κατά την χύτευση.


      






Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου