Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019

Η Volvo θα προμηθεύει πλέον την Ευρώπη με XC60 κατασκευασμένα στην Κίνα


   Ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας έχει αναγκάσει πολλές εταιρείες να αναπροσαρμόσουν την παραγωγή και την διάθεση των προϊόντων τους, προκειμένου να αποφύγουν τους δασμούς που επιβάλει η κυβέρνηση Trump στις εισαγωγές προϊόντων από την
Κίνα. Μία από αυτές είναι και η Volvo, η οποία έχει ξεκινήσει ήδη να τροφοδοτεί την ευρωπαϊκή αγορά με XC60 που είναι κατασκευασμένα στο εργοστάσιό της στην κινεζική πόλη της Chengdu. Τα αυτοκίνητα μεταφέρονται σιδηροδρομικώς στο Ghent του Βελγίου και από εκεί διανέμονται σε 25 ευρωπαϊκές αγορές, με το πρώτο φορτίο των XC60 να έχει παραληφθεί στις αρχές του περασμένου μήνα.

   Ο λόγος που η Ευρώπη θα αγοράζει πλέον τα XC60 που θα κατασκευάζονται στην Κίνα, είναι γιατί η παραγωγή του εργοστασίου στην Torslanda της Σουηδίας, το οποίο μέχρι πρότινος τροφοδοτούσε τις ευρωπαϊκές αγορές με το συγκεκριμένο μοντέλο, θα προορίζεται πλέον για την αγορά των ΗΠΑ, προκειμένου να αποφευχθεί ο δασμός του 25% που επιβάλλεται στα αυτοκίνητα που εισάγονται από την Κίνα.







Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου