Τρίτη 6 Αυγούστου 2019

Τα βασικά μηχανικά χαρακτηριστικά της νέας 2021 BMW M3


   Αρκετές πληροφορίες σχετικά με την νέα 2021 BMW M3 με κωδική ονομασία G80 που θα παρουσιαστεί στην Διεθνή Έκθεση της Φρανκφούρτης τον επόμενο μήνα, αποκάλυψε ο πρόεδρος της M θυγατρικής της BMW κ. Markus Flasch σε συνέντευξή του στο βρετανικό περιοδικό
CAR. Ξεκινώντας από τον κινητήρα, η νέα M3 θα κινείται από έναν τρίλιτρο εξακύλινδρο twin-turbo κινητήρα με κωδικό S58, ο οποίος θα εξοπλίζει και τα επερχόμενα  Χ3Μ και Χ4Μ. Αυτός θα διατεθεί σε δύο εκδόσεις, μία 480 ίππων και μία 510 ίππων, με την πρώτη να αφορά την “απλή” M3 και την πιο ισχυρή την έκδοση Competition. H δύναμη του κινητήρα θα περνά στο δρόμο μέσω ενός συστήματος τετρακίνησης, παρόμοιου με αυτού της Μ5, όπου θα μπορεί να επιλεγεί η 100% μετάδοση της κίνησης στους πίσω τροχούς.

   Ο κ. Flasch ανέφερε και την ύπαρξη πιο “αγνών” εκδόσεων με την ονομασία M3 Pure, οι οποίες θα διαθέτουν τον ίδιο τρίλιτρο εξακύλινδρο twin-turbo κινητήρα με απόδοση, όμως, 450 ίππων, μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων και πισωκίνητη διάταξη με ηλεκτρονικό σύστημα διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης.


  



Πηγή: Motor1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου