Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019

Υβριδικά τα IndyCar από το 2022 με 900+ ίππους


   Οι υπεύθυνοι του αμερικανικού πρωταθλήματος μονοθεσίων IndyCar σχεδιάζουν σημαντικές αλλαγές που θα τεθούν σε ισχύ από την σεζόν του 2022. Η μεγαλύτερη αλλαγή θα είναι η υιοθέτηση υβριδικής τεχνολογίας στα μονοθέσια, που πλέον θα διαθέτουν έναν V6 κινητήρα

χωρητικότητας 2,2 λίτρων και έναν ηλεκτροκινητήρα. Η συνολική ιπποδύναμη του συνόλου αυτού αναμένεται να ξεπερνά τους 900 ίππους. Η μπαταρία που θα φέρει το υβριδικό σύστημα των IndyCar μονοθεσίων από το 2022 θα φορτίζεται κατάλληλα κατά το φρενάρισμα, ενώ η επιπλέον ιπποδύναμη του ηλεκτροκινητήρα θα χρησιμοποιείται κυρίως κατά τα προσπεράσματα, αυξάνοντας, έτσι, την ανταγωνιστικότητα και το θέαμα.
   Η χρήση υβριδικής τεχνολογίας είχε αρχικά προγραμματιστεί να εισαχθεί από την αγωνιστική σεζόν του 2021, όμως η παράταση της εφαρμογής της κατά ένα χρόνο θα συμπέσει με την χρήση της νέας γενιάς σασί στα μονοθέσια. Ήδη η Honda και η Chevrolet έχουν ξεκινήσει τον σχεδιασμό και την κατασκευή των νέων υβριδικών συνόλων, ενώ οι υπεύθυνοι του IndyCar ελπίζουν να προσελκύσουν νέους κατασκευαστές με την εισαγωγή της συγκεκριμένης τεχνολογίας.

      



Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου