Τρίτη 20 Αυγούστου 2019

Alpina: Οι περιοριστές τελικής ταχύτητας θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στις πωλήσεις μοντέλων υψηλών επιδόσεων


   Την ανησυχία του εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Alpina κ. Andreas Bovensiepen στο Which Car, σχετικά με την πρόθεση που έχει εκφράσει η Γερμανική Κυβέρνηση να επιβάλλει περιοριστές μέγιστης ταχύτητας στα νέα μοντέλα αυτοκινήτων, καθώς και να επιβάλει όρια
μέγιστης επιτρεπόμενης ταχύτητας σε όλα τα τμήματα της Autobahn. Κάτι τέτοιο θα αποτελούσε άμεση απειλή για την ίδια την Alpina, τον γνωστό γερμανικό βελτιωτικό οίκο που ειδικεύεται σε βελτιώσεις πολυτελών μοντέλων της BMW υψηλών επιδόσεων, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την 2020 Alpina B7. Σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας, αν τελικά ισχύσει, τόσο η εφαρμογή ορίων ταχύτητας σε ολόκληρο τον αυτοκινητόδρομο της Autobahn, ακόμη και στα σημεία που σήμερα μπορεί κανείς να τρέξει όσο θέλει (ή όσο μπορεί), όσο και η υποχρεωτική τοποθέτηση περιοριστών ταχύτητας στα νέα μοντέλα, θα πληγούν οι πωλήσεις μοντέλων υψηλών επιδόσεων, όχι γιατί οι λάτρεις των σπορ αυτοκινήτων θα σταματήσουν να θέλουν να αγοράσουν ένα τέτοιο, αλλά επειδή το συγκεκριμένο καταναλωτικό κοινό θα αναπτύξει “αμφιβολίες” για μία τέτοια αγορά. Σε μία αγορά, μάλιστα, σαν την Γερμανική, που είναι γνωστή παγκοσμίως για τα υψηλής ποιότητας αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων, τα μέτρα αυτά θα έχουν ιδιαίτερα αρνητικό αντίκτυπο στην αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας.


   Ο κ. Bovensiepen προέβλεψε επίσης, ότι τέτοια μέτρα θα αποθαρρύνουν τους Γερμανούς κατασκευαστές από το να συνεχίσουν να επενδύουν στην εξέλιξη αναρτήσεων και ελαστικών, παρέχοντας στους ιδιοκτήτες νέων μοντέλων χαμηλότερης ποιότητας αναρτήσεις και ελαστικά πιο σκληρής γόμας με μειωμένη αντίσταση στην κύλιση που όμως θα υστερούν σε κράτημα στο δρόμο. Ο ίδιος, μάλιστα, προέβλεψε ότι και οι δύο αυτοί παράγοντες θα είναι υπεύθυνοι για μια μελλοντική αύξηση του αριθμού των τροχαίων ατυχημάτων.





Πηγή: Motor1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου