Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019

Η Porsche διαθέτει ειδική ομάδα εντοπισμού “μαϊμού” προϊόντων και ανταλλακτικών


   Με τα περισσότερα αυτοκίνητά της που έχει κατασκευάσει μέχρι σήμερα να βρίσκονται τουλάχιστον σε λειτουργική κατάσταση, η Porsche γνωρίζει πολύ καλά ότι η ποιότητα των ανταλλακτικών της είναι κάτι πολύ σημαντικό για να συνεχίσουν οι πελάτες της να απολαμβάνουν
τα σπορ μοντέλα της, είτε αυτά είναι παλιά, είτε πιο σύγχρονα. Επιπλέον είναι ενήμερη για την πληθώρα ανταλλακτικών και μερών αμαξώματος που είναι διαθέσιμα στις αγορές παγκοσμίως και που δεν φέρουν την πιστοποίησή της και το σήμα της. Για το λόγο αυτό διαθέτει τρία ειδικευμένα άτομα, τα οποία έχουν ως αποκλειστικό αντικείμενό τους τον εντοπισμό ανταλλακτικών “μαϊμού” σε ολόκληρο τον κόσμο και την απόσυρσή τους από την αγορά. Μόνο το 2018, η συγκεκριμένη ομάδα κατάφερε να εντοπίσει και να αποσύρει περισσότερα από 200.000 πλαστά αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων και 33.000 ανταλλακτικών για μοντέλα της Porsche, η αξία των οποίων υπολογίζεται στα 60 εκατ. ευρώ. Τα περισσότερα εξ αυτών διατίθεντο σε διαδικτυακές πλατφόρμες, όπως το Ebay, το  Amazon και το Alibaba, κάτι που γενικά καθιστά δύσκολο τον εντοπισμό των πηγών που προμηθεύουν τα πλαστά αντικείμενα στην αγορά.

   Σύμφωνα με την δικηγόρο της Porsche κα. Michaela Stoiber, μερικές φορές τα αντικείμενα “μαϊμού” είναι εύκολα αναγνωρίσιμα, ενώ η τιμή τους είναι πολύ πιο μικρή σε σχέση με τα αντίστοιχα αυθεντικά της Porsche ή το σήμα που φέρουν εμφανίζει πολλές διαφορές με το αυθεντικό. Υπήρξε, μάλιστα, περιστατικό που στο σήμα της γερμανικής εταιρείας, αντί του γνωστού αλόγου, υπήρχε ένα… πρόβατο. Εκτιμάται ότι σχεδόν το 80% των ψεύτικων αντικειμένων και ανταλλακτικών κατασκευάζονται στην Κίνα και συγκεκριμένα στις αγροτικές περιοχές της τελευταίας.

  



Πηγή: Porsche

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου