Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

Υπάρχει μία RS έκδοση του Sandero, αλλά μόνο για την Νότιο Αμερική


   Μπορεί στην Ευρώπη το Sandero να αποτελεί ένα ακόμη προσιτό οικονομικό αυτοκίνητο στα πρότυπα της φιλοσοφίας της Dacia, όμως το συγκεκριμένο “σεμνό και ταπεινό” μοντέλο διαθέτει μία σπορ έκδοση, η οποία είναι διαθέσιμη μόνο για την αγορά της Νοτίου Αμερικής. Εκεί το
Sandero πωλείται με το σήμα της Renault, η οποία από το 2015 έχει φροντίσει να δημιουργήσει μία σπορ RS έκδοση. Πρόσφατα, μάλιστα, παρουσιάστηκε το νέο 2020 Sandero RS το οποίο διαθέτει νέα LED πίσω φωτιστικά σώματα, νέες ζάντες 17 ιντσών, νέα πλευρικά σήματα της Renault Sport, αλλά κόκκινα καλύματα στις δαγκάνες των δισκόφρενων που προέρχονται από την περιορισμένης παραγωγής έκδοση Racing Spirit. Αναλλοίωτα παραμένουν τα ιδιαίτερα στοιχεία της συγκεκριμένης σπορ έκδοσης του Sandero, όπως η διπλή απόληξη της εξάτμισης και η πίσω μαύρη αεροτομή.


   Από μηχανικής πλευράς δεν έχουν γίνει κάποιες αλλαγές, με το Renault Sandero RS να κινείται από έναν δίλιτρο ατμοσφαιρικό κινητήρα απόδοσης 150 ίππων και 205 Nm ροπής, όταν λειτουργεί με εθανόλη, ενώ όταν τροφοδοτείται με βενζίνη αποδίδει 145 ίππους και 201 Nm ροπής. Ο κινητήρας αυτός συνδυάζεται με ένα μηχανικό κιβώτιο έξι κοντών σχέσεων, με την επιτάχυνση από στάση για τα πρώτα 100 χ.α.ώ. να επιτυγχάνεται σε 8 δευτ. και η τελική ταχύτητα να φτανει τα 202 χ.α.ώ. Η ανάρτηση έχει ρυθμιστεί κατάλληλα από την Renault Sport, ενώ το Sandero RS εξακολουθεί να διαθέτει ηλεκτρο-υδραυλικό σύστημα διεύθυνσης και δισκόφρενα και στους τέσσερις τροχούς. Επίσης, υπάρχει στάνταρ το σύστημα RS Drive με τρεις επιλογές Stanard, Sport και Sport+.
   Η τιμή του 2020 Renault Sandero RS στη Βραζιλία ξεκινά από τα περίπου 15.780 ευρώ.
  



Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου