Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019

Editorial: Καλό δεκαπενταύγουστο!


   Ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω γιατί ο Αύγουστος, ο τελευταίος μήνας του καλοκαιριού, θεωρείται ως η “καρδιά” των καλοκαιρινών διακοπών, αφού ιδίως μετά τον δεκαπενταύγουστο μετράμε ημέρες για το φθινόπωρο, ημερολογιακά τουλάχιστον, ενώ και η διάρκεια της
ημέρας έχει αρχίσει να μικραίνει. Όπως και να έχει πάντως, η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι προγραμματίζουν τις διακοπές τους τις τρεις τελευταίες εβδομάδες του Αυγούστου, με όλους μας φέτος να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού τους τις κοινωνικο-πολιτικο-οικονομικές εξελίξεις που μας περιμένουν από το προσεχές φθινόπωρο, δεδομένου ότι εδώ και περίπου δύο μήνες έχουμε μία νέα κυβέρνηση που φαίνεται να τρέχει μέτρα και αλλαγές σε διάφορα επίπεδα. Όπως και να έχει, ο ερχομός μίας νέας κυβέρνησης δίνει μία ελπίδα και αισιοδοξία για βελτίωση της καθημερινότητας και μείωση των προβλημάτων που βιώνει ο καθένας μας, κάτι που βέβαια κρίνεται πάντα εκ του αποτελέσματος και με την πάροδο του χρόνου.

   Η αλήθεια πάντως είναι, ότι στον χώρο του αυτοκινήτου και της μοτοσικλέτας γενικότερα, βλέπουμε να λαμβάνονται και να ανακοινώνονται τουλάχιστον θετικά μέτρα. Για παράδειγμα, η μείωση του ΦΠΑ στα κράνη είναι ένα θετικό, αν μην τι άλλο, πρώτο βήμα που τουλάχιστον δείχνει μία ευαισθησία στο θέμα της οδικής ασφάλειας, ενώ η κατάργηση του φόρου πολυτελείας για καινούργια αυτοκίνητα με αξία άνω των 20.000 ευρώ, αλλά και των τεκμηρίων, θα βοηθήσει, τόσο την ίδια την αγορά με αύξηση στις πωλήσεις, όσο και τους καταναλωτές να αποκτήσουν ένα πιο άνετο και ασφαλές, όχι απαραίτητα πολυτελές, αυτοκίνητο. Αν τελικά, βέβαια, και οι “φίλοι μας οι ξένοι” δώσουν το πράσινο φως για όλα αυτά. Επίσης, στα ιστορικά οχήματα, μετά το φιάσκο της τελευταίας Κ.Υ.Α. που απαγόρευε την κίνηση όλων των ιστορικών κατασκευής μετά του 1970 μέχρι την επαναπιστοποίησή τους από μία “Επιτροπή” που κανείς δεν ήξερε πότε θα συσταθεί και πότε θα συνεδριάζει, δόθηκε παράταση του παλιού νομικού πλαισίου μέχρι το τέλος του έτους. Αλλά και στον τομέα του μηχανοκίνητου αθλητισμού που τόσο υποφέρει στην Ελλάδα, έχουν ήδη γίνει συναντήσεις με ομοσπονδίες προκειμένου να επιστρέψει ξανά στο πρόγραμμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC) το θρυλικό μας Ακρόπολις, που δεν είναι αγαπητό μόνο στους Έλληνες, αλλά και στους οδηγούς και στις ομάδες που συμμετάσχουν στο WRC. Και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από το γεγονός ότι αυτές τις ημέρες έχουν έρθει ήδη εργοστασιακές ομάδες και κάνουν δοκιμές σε κάποιες “ακροπολικές ειδικές”! Βέβαια ένα μεγάλο στοίχημα της νέας Κυβέρνησης είναι το αν τελικά θα αλλάξει τα Τέλη Κυκλοφορίας και πώς αυτά θα υπολογίζονται, για τα οποία δεν έχει ακουστεί τίποτα μέχρι στιγμής πέραν του ότι τα νέα αυτοκίνητα μετά την 1η Σεπτεμβρίου δεν θα επιβαρυνθούν με αυξημένα Τέλη λόγω του νέου αυστηρότερου προτύπου WLTP υπολογισμού των εργοστασιακών εκπομπών.
   Με αυτή τη συγκρατημένη αισιοδοξία ας περάσουμε το υπόλοιπο του καλοκαιριού ή των διακοπών, για αυτούς που βρίσκονται ήδη ή πρόκειται άμεσα να ξεκινήσουν τις διακοπές τους, ευελπιστώντας ότι τα καλύτερα έρχονται… Ίδωμεν!
  



Διονύσης Νεοφώτιστος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου