Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019

Νέο σύστημα της Hyundai προειδοποιεί τους οδηγούς που ξεχνούν κατοικίδια και παιδιά κλειδωμένα στο αυτοκίνητο


   Δυστυχώς οι θάνατοι, όχι μόνο κατοικίδιων, αλλά και μικρών παιδιών από θερμοπληξία τους θερινούς μήνες, τα οποία “ξεχνούν” οι γονείς τους κλειδωμένα στα πίσω καθίσματα των αυτοκινήτων τους, εξακολουθούν να σημειώνονται ανά τον κόσμο. Για τον λόγο αυτό

η Hyundai εξέλιξε ένα σύστημα προειδοποίησης των οδηγών προκειμένου να μειωθεί (τουλάχιστον) το τραγικό αυτό φαινόμενο. Στην απλή του έκδοση, το συγκεκριμένο σύστημα αναλαμβάνει να ειδοποιήσει τους οδηγούς κατά την έξοδό τους αν τυχόν έχουν αφήσει το κατοικίδιο ή το παιδί τους στο πίσω κάθισμα, λαμβάνοντας υπόψιν αν πριν την εκκίνηση του κινητήρα είχε ανοίξει και κλείσει μία από τις πίσω πόρτες. Στην πιο εξελιγμένη έκδοση, το συγκεκριμένο σύστημα χρησιμοποιεί επιπρόσθετα και έναν ανιχνευτή κίνησης υπέρηχων στην πίσω σειρά καθισμάτων, ο οποίος αν ανιχνεύσει κάποια κίνηση μετά το κλείδωμα του αυτοκινήτου, τότε ενεργοποιεί την κόρνα του αυτοκινήτου, ενώ στέλνεται και ειδική ειδοποίηση στο κινητό του κατόχου.

   Το καινοτόμο αυτό σύστημα διατίθεται ήδη στις ΗΠΑ προαιρετικά στο 2019 Santa Fe, ενώ θα είναι στάνταρ στο 2020 Santa Fe και 2020 Palisade. Μόνο στις ΗΠΑ έχουν σκοτωθεί από θερμοπληξία μέσα σε αυτοκίνητα 20 παιδιά φέτος, ενώ πέρσι ο αριθμός αυτών των περιστατικών ανήλθε στα 52 παιδιά.

  


  

Πηγή: Carscoops


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου