Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022

Η Lightyear παρουσίασε το πιο αεροδυναμικό αυτοκίνητο παραγωγής που κατασκευάστηκε ποτέ παγκοσμίως

   Σε μια εποχή που τα ογκώδη και ψηλά SUV σχεδόν μονοπωλούν το ενδιαφέρον των καταναλωτών, η αεροδυναμική συμπεριφορά των αυτοκινήτων και η ιδιαίτερα σημαντική επίδραση που έχει αυτή στην κατανάλωση και στις εκπομπές, φαίνεται να έχει περάσει σε πολύ δεύτερη μοίρα. Άλλωστε

η μεγάλη απόσταση από το δρόμο και οι μεγάλες μετωπικές επιφάνειες που χαρακτηρίζουν τα SUV, όχι μόνο δεν αφήνουν κανένα περιθώριο βελτίωσης στον συγκεκριμένο τομέα, αλλά δρουν ανασταλτικά αυτού. Φαίνεται, όμως, ότι η εταιρεία Lightyear αναγνωρίζει το πόσο συμβάλει η μείωση των αεροδυναμικών αντιστάσεων του αμαξώματος στην αύξηση της αυτονομίας ιδίως των ηλεκτρικών μοντέλων και κατασκεύασε το πρόσφατο μοντέλο της με το όνομα “0”, το οποίο ανακοίνωσε ότι διαθέτει τον χαμηλότερο συντελεστή αεροδυναμικής για μοντέλο παραγωγής που έχει παρουσιαστεί ποτέ στον κόσμο. Μετά από μετρήσεις στις αεροδυναμικές σήραγγες FKFS στη Στουτγάρδη της Γερμανίας και με βάση το WLTP πρότυπο, το Lightyear 0 φαίνεται να διαθέτει συντελεστή αεροδυναμικής 0,175 Cd. Αυτό μεταφράζεται σε 1.000 χλμ. αυτονομίας παρότι το ηλεκτρικό 0 διαθέτει μια σχετικά μικρής χωρητικότητας μπαταρία 60 kWh.

   Το αυτοκίνητο που μέχρι πρότινος κατείχε τον τίτλο του πιο αεροδυναμικού σχεδιασμού, ήταν το επίσης ηλεκτρικό EV1 της GM, με συντελεστή 0,19 Cd.

  

 

Πηγή: InsideEVs


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου