Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022

Καλιφόρνια: Αγοράστε ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά μην… τα φορτίζετε πάντα

    Στην Πολιτεία της Καλιφόρνια των ΗΠΑ πρόσφατα ψηφίστηκε να ισχύσει από το 2035 η απαγόρευση πώλησης νέων αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης, δηλαδή από την συγκεκριμένη χρονιά θα πρέπει όλα τα καινούργια αυτοκίνητα που θα πωλούνται να είναι
ηλεκτρικά. Φαίνεται, όμως, ότι οι αρμόδιοι της Πολιτείας αυτής δεν έχουν κάνει σωστά τους υπολογισμούς τους, τουλάχιστον ως προς την επάρκεια σε ηλεκτρική ενέργεια, ώστε να μπορεί το τοπικό δίκτυο να ανταπεξέλθει στο πρόσθετο φορτίο που θα απαιτηθεί για την φόρτιση των ηλεκτρικών αυτών αυτοκινήτων. Τρανή απόδειξη επ’ αυτού είναι η προ ολίγων ημερών ανακοίνωση του αρμόδιου επίσημου οργανισμού ISO που είναι υπεύθυνο για το δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος της Καλιφόρνια, σύμφωνα με την οποία γίνεται σύσταση τους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μην φορτίσουν τα αυτοκίνητά τους το προσεχές Σαββατοκύριακο, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί το δίκτυο και προβούν σε διακοπές ρεύματος. Ο λόγος δεν είναι άλλος από την επικράτηση υψηλών θερμοκρασιών που προβλέπεται σύμφωνα με το μετεωρολογικό δελτίο να επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες, αλλά και του γεγονότος ότι την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου είναι η αργία της Ημέρας της Εργασίας. Η συγκεκριμένη σύσταση αφορά κυρίως τις πρωινές ώρες μεταξύ 4-9 π.μ. οπότε η ζήτηση για ρεύμα είναι αρκετά αυξημένη και δεν υπάρχει ακόμη ηλιοφάνεια για να αποδώσουν τα φωτοβολταϊκά πάρκα.

    Εκτός από τον στόχο της απαγόρευσης πώλησης νέων αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης από το 2035, οι αρμόδιοι της Πολιτείας της Καλιφόρνια έχουν θέσει και ενδιάμεσους στόχους, όπως οι ταξινομήσεις καινούργιων αυτοκινήτων να αφορούν ηλεκτρικά σε ποσοστό 35% έως το 2026 και αντίστοιχα οι πωλήσεις ηλεκτρικών να φτάσουν το ποσοστό του 68% έως το 2030.

  

 

 

Πηγή: Newsweek


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου