Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021

Toyota, Mazda, Subaru, Kawasaki και Yamaha δοκιμάζουν κινητήρες εσωτερικής καύσης με μηδενικές εκπομπές άνθρακα (+video)

   Και ενώ οι περισσότερες μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες βρίσκονται επί ποδός τα τελευταία χρόνια για να εξελίξουν ηλεκτρικά μοντέλα με μπαταρίες, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στην επερχόμενη απαγόρευση πώλησης νέων μοντέλων με μη μηδενικές εκπομπές άνθρακα, φαίνεται ότι πέντε
μεγάλες εταιρείες στην Ιαπωνία προσπαθούν να “σώσουν” τους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Πρόκειται για τις Toyota, Mazda, Subaru, Kawasaki και Yamaha, εκπρόσωποι των οποίων παραχώρησαν κοινή συνέντευξη τύπου για το θέμα αυτό. Από πλευράς της η Mazda εξελίσσει έναν 1,5 λίτρων SkyActiv-D κινητήρα που καταναλώνει ένα νέας γενιάς βιο-ντίζελ καύσιμο, τον οποίο θα δοκιμάσει σε ένα πρωτότυπο αγωνιστικό μοντέλο της Mazda Spirit Racing Bio Demio που θα διαγωνιστεί στην κατηγορία ST-Q στο στον φετινό αγώνα στην πίστα της Okayama στα πλαίσια του ιαπωνικού πρωταθλήματος Super Taikyu. Η Toyota σε συνεργασία με την Subaru θα συμμετάσχουν με δύο αγωνιστικά μοντέλα GR86 και BRZ αντίστοιχα με κινητήρες εσωτερικής καύσης που θα χρησιμοποιούν συνθετικό καύσιμο χωρίς άνθρακα σε ολόκληρο το Super Taikyu Series το 2022. Επίσης, η Toyota θα συνεχίζει να δοκιμάζει σε συμμετοχές σε αντίστοιχους αγώνες το πρωτότυπο αγωνιστικό της Corolla του οποίου ο 1,6 λίτρων τρικύλινδρος κινητήρας χρησιμοποιεί για καύσιμο υδρογόνο.

   Τέλος, οι Kawasaki και Yamaha ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να εξελίξουν κινητήρες υδρογόνου για δίτροχα και άλλα οχήματα.

  

 

 

 

 

 

Πηγή: Motor1


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου