Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

Η Kalashnikov κατοχύρωσε πνευματικά δικαιώματα για δύο μικρά ηλεκτρικά μοντέλα

   Αν και η Kalashnikov είναι γνωστή μέχρι σήμερα για την παραγωγή όπλων, ιδίως για το διάσημο AK-47, φαίνεται ότι η ρωσική εταιρεία προτίθεται να δραστηριοποιηθεί και στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Πρόσφατα η Kalashnikov κατοχύρωσε τα πνευματικά δικαιώματα
στην Ρωσία για δύο πλήρως ηλεκτρικά μικρά μοντέλα αυτοκινήτου, ένα τετράτροχο και ένα τρίτροχο. Το πρώτο είχε παρουσιαστεί το 2018 ως πρωτότυπο με την ονομασία UV-4, με εξωτερικές διαστάσεις 3,4 μ. σε μήκος, 1,5 μ. σε πλάτος και 1,7 μ. σε ύψος. Στην πρωτότυπη μορφή του απέδιδε 68 ίππους με μέγιστη ταχύτητα 80 χ.α.ώ., ενώ η μπαταρία του εξασφάλιζε 150 χλμ. αυτονομίας.


   Το δεύτερο τρίτροχο μοντέλο, η μορφή του οποίου παρουσιάζεται για πρώτη φορά στα σχέδια για την κατοχύρωση των πνευματικών δικαιωμάτων που κατέθεσε πρόσφατα η Kalashnikov, φαίνεται να μοιράζεται το ίδιο μπροστινό τμήμα με το αδελφό τετράτροχο μοντέλο, όμως δεν διαθέτει πόρτες, αφήνοντας το εσωτερικό του εκτεθειμένο στις περιβαλλοντικές συνθήκες. Αυτό μπορεί να φιλοξενήσει δύο επιβάτες με κάποιες αποσκευές.

 

 

 

Πηγή: Carscoops


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου