Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

Στην δεύτερη θέση σε αναξιοπιστία βρίσκεται η Tesla για τα μοντέλα της

   Θεωρητικά, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι πιο αξιόπιστα σε σχέση με αυτά με κινητήρες εσωτερικής καύσης, αν λάβει κανείς υπόψιν του ότι τα πρώτα έχουν πολύ λιγότερα κινητά μέρη, αναφερόμενοι κυρίως στους κινητήρες αυτών. Η πρόσφατη, όμως, έρευνα του Consumer Reports σχετικά
με την αξιοπιστία των καινούργιων μοντέλων στις ΗΠΑ, έρχεται να αποδείξει ότι τελικά, τα ηλεκτρικά μοντέλα δεν είναι και τόσο αξιόπιστα. Μάλιστα, το Tesla Y εμφανίζει περισσότερα προβλήματα από τον μέσο όρο, ενώ και το Tesla 3 αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα. Το περίεργο ως προς το τελευταίο, είναι ότι τα Model 3 που κατασκευάζονται στην Κίνα είναι πιο αξιόπιστα από αυτά που κατασκευάζονται στο Fremont των ΗΠΑ. Συνολικά η Tesla κατατάχθηκε ως η δεύτερη χειρότερη εταιρεία ως προς την αξιοπιστία των μοντέλων της.

   Η εξήγηση που δίνεται σε αυτή τη διαπίστωση είναι ότι τα θέματα αναξιοπιστίας που προκύπτουν από τα σύγχρονα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν έχουν να κάνουν με τον κινητήρα τους, όπως συνήθως συμβαίνει στα πετρελαιοκίνητα ή βενζινοκίνητα μοντέλα, αλλά με τα διάφορα πολύπλοκα ηλεκτρονικά συστήματα με τα οποία εξοπλίζονται.

  

 

 

 

Πηγή: InsideEVs


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου