Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

Oκτώ παράνομες συσκευές βρέθηκαν σε πετρελαιοκινητήρα Euro6 της Mercedes

    Οκτώ παράνομες συσκευές ελέγχου των καυσαερίων ανακάλυψε ο ειδικός λογισμικού Felix Domke που ερεύνησε τον Euro6 πετρελαιοκινητήρα OM642 με τον οποίο εξοπλιζόταν η 2016 Mercedes-Benz E350d. Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του γερμανικού Deutsche Umwelthilfe (DUH),
ο κ. Domke ερεύνησε τον συγκεκριμένο κινητήρα για λογαριασμό της αμερικανικής νομικής εταιρείας Milberg, και βρήκε έξι συσκευές παραποίησης να είναι συνδεδεμένες με τον καταλυτικό μετατροπέα SCR, καθώς και δύο ακόμη που αφορούσαν το σύστημα ανακύκλωσης των καυσαερίων. Και οι οκτώ αυτές συσκευές, που αναφέρονται ως παράνομες από το DUH, είχαν ως σκοπό την μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων όταν το αυτοκίνητο βρισκόταν σε εργαστηριακές μετρήσεις. Ο κ. Domke στο πόρισμά του αναφέρει ότι οι εκπομπές οξειδίων του αζώτου σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης ξεπερνούσαν κατά 500% τις επιτρεπόμενες τιμές, ενώ μία από τις οκτώ αυτές συσκευές αναλάμβανε να μειώνει σημαντικά την ποσότητα AdBlue με την οποία θα έπρεπε να ψεκάζονται τα καυσαέρια προκειμένου να αδρανοποιούνται και να μεταβάλλεται η σύστασή τους.

   Ως απάντηση των παραπάνω σύμφωνα με δημοσίευμα του Automobilwoche, η Ομοσπονδιακή Αρχή Αυτοκίνησης της Γερμανίας (KBA) αναφέρει ότι είναι ενήμερη για τις συσκευές αυτές, τις οποίες δεν χαρακτηρίζει παράνομες.

  

 

 


 

Πηγή: Motor1


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου