Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021

H Lancia θα ξεκινήσει να πουλάει αυτοκίνητα και εκτός Ιταλίας από το 2024

    Τα τελευταία χρόνια η Lancia δραστηριοποιείται εμπορικά αποκλειστικά και μόνο στην ιταλική αγορά με το μοναδικό της μοντέλο, το Ypsilon. Φαίνεται, όμως, ότι αυτό αναμένεται να αλλάξει τα αμέσως επόμενα χρόνια, μιας και οι υπεύθυνοι του ομίλου Stellantis, ο οποίος
δημιουργήθηκε πρόσφατα από την συγχώνευση του γαλλικού ομίλου PSA με τον ιταλο-αμερικανικό όμιλο Fiat Chrysler Automobiles, θέλουν να αναβιώσουν και να προωθήσουν την ιταλική εταιρεία. Όπως δήλωσε πρόσφατα και ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Lancia, Luca Napolitano, στο Automotive News, η εταιρεία θα επιστρέψει στην πώληση αυτοκινήτων και εκτός Ιταλίας σε λιγότερο από τρία χρόνια από σήμερα. Η διαθέσιμη γκάμα μοντέλων της θα διαθέτει τρία νέα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένης της επόμενης νέας γενιάς του Ypsilon το οποίο θα είναι διαθέσιμο σε εκδόσεις με θερμικούς κινητήρες, αλλά επίσης και σε ηλεκτρικές εκδόσεις με μπαταρίες, καθώς και ενός πεντάθυρου μοντέλου και ενός crossover.

   Τέλος, ο κ. Napolitano ανακοίνωσε ότι το διάσημο μοντέλο της Lancia, η Delta, θα επιστρέψει στις εκθέσεις αυτής, όμως όχι πριν το 2026.

  

 

 

Πηγή: Motor1


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου