Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021

Ο NHTSA έδωσε 24 εκατ. δολάρια στον πληροφοριοδότη που ξεσκέπασε την Hyundai

    Πρόσφατα η Hyundai αναγκάστηκε να ανακοινώσει και να προχωρήσει σε ανάκληση όλων των αυτοκινήτων της, συμπεριλαμβανομένων και αυτοκινήτων της αδελφής εταιρείας Kia, που διαθέτουν συγκεκριμένους κινητήρες 2,0 και 2,4 λίτρων κατασκευής από το 2011 έως το 2014. Με αυτούς
εξοπλίστηκαν κυρίως τα Hyundai Sonata και Hyundai Santa Fe, οι οποίοι όπως αποδείχθηκε διέθεταν μηχανικά προβλήματα που μπορούσαν να οδηγήσουν σε πρώιμες σοβαρές βλάβες. Στην συγκεκριμένη ανάκληση, όμως, δεν προέβη ο νοτιοκορεάτικος όμιλος από μόνος του, αλλά λόγω υπαλλήλου του που ενημέρωσε τον αμερικανικό οργανισμό οδικής ασφάλειας NHTSA σχετικά με τα προβλήματα που παρουσίαζαν οι εν λόγω κινητήρες. Ο NHTSA, πέραν της πίεσης προς την Hyundai να προχωρήσει σε ανακλήσεις, επέβαλε και το χρηματικό πρόστιμο των 81 εκατ. δολαρίων στην εταιρεία επειδή δεν απάντησε στον οργανισμό μέσα στο χρόνο που αυτός προβλέπει, ενώ παρείχε και ελλιπή πληροφόρηση.

   Ο άνθρωπος που δούλευε μέσα στην Hyundai και ενημέρωσε τον NHTSA για τους προβληματικούς κινητήρες της εταιρείας, βραβεύτηκε από τον αμερικανικό οργανισμό με το ποσό των 24 εκατ. δολαρίων, καθότι στο καταστατικό του NHTSA προβλέπεται η αποζημίωση του καταγγέλλοντος με έως και το 30% των χρημάτων του προστίμου που καταβάλει η καταγγελλόμενη εταιρεία.

  

 


Πηγή: Motor1


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου