Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

To νέο Subaru BRZ δεν θα διατεθεί στην ευρωπαϊκή αγορά


  Μετά την ανακοίνωση της Nissan ότι το νέο Ζ μοντέλο της δεν θα πουληθεί στην Ευρώπη, έρχεται η Subaru να στερήσει και αυτή με τη σειρά της ένα ακόμη σπορ μοντέλο από την αγορά της Γηραιάς Ηπείρου. Αν και η Subaru δεν έχει ανακοινώσει επίσημα ακόμη κάτι τέτοιο, στέλεχος της
εταιρείας δήλωσε πρόσφατα σε δημοσιογράφο του Autocar ότι δεν υπάρχουν σχέδια ώστε το νέο BRZ να διατεθεί στην Ευρώπη, ενώ υπεύθυνος επικοινωνίας της Subaru έκανε παρόμοια δήλωση στο CarScoops. Οι ευρωπαίοι δεν έχουν πλέον παρά να περιμένουν από την Toyota να ανακοινώσει αν αυτή τελικά θα λανσάρει το αδελφό με το BRZ μοντέλο της, το GR 86, στην Ευρώπη ή θα ακολουθήσει παρόμοια στρατηγική με την Subaru.

   H επίσημη παρουσίαση του νέου Subaru BRZ έχει προγραμματιστεί για τις 18 Νοεμβρίου, ενώ περαιτέρω στοιχεία σχετικά με αυτό έχουν παραμείνει επτασφράγιστο μυστικό. Ανεπιβεβαίωτα στοιχεία θέλουν το νέο BRZ να εξακολουθεί να διαθέτει έναν ατμοσφαιρικό τετρακύλινδρο κινητήρα του οποίου η χωρητικότητα θα είναι αυξημένη στα 2,4 λίτρα και η απόδοση στους 217 ίππους, κάτι που ίσως αποτελεί και το λόγο που η Subaru δεν θα διαθέσει το νέο της σπορ μοντέλο στην Ευρώπη, λόγω των πολύ αυστηρών ορίων ρύπων που έχουν θεσπιστεί στην εν λόγω αγορά.

 

 

 

Πηγή: Autocar & Carscoops


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου