Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

Mεγάλη πρόκληση για την Ferrari αποτελεί o σχεδιασμός και η εξέλιξη του πρώτου της SUV

   Σε δύο χρόνια από σήμερα η Ferrari έχει ανακοινώσει ότι θα παρουσιάσει το πρώτο της “ψηλό μοντέλο”, ονόματι Purosangue προσπαθώντας και αυτή από πλευράς της να εξαργυρώσει προς οικονομικό της όφελος την μεγάλη ζήτηση του αγοραστικού κοινού για SUV μοντέλα. Μέχρι

στιγμής η εταιρεία κρατά επτασφράγιστο μυστικό ό,τι έχει να κάνει με τον σχεδιασμό και την εξέλιξη του συγκεκριμένου μοντέλου της, το οποίο ο πρώην πρόεδρός της, ο εκλιπών Sergio Marchionne, ποτέ δεν χαρακτήρισε ως SUV. Κατασκοπευτικές φωτογραφίες θέλουν η εταιρεία να χρησιμοποιεί μία GT4Lusso ως αυτοκίνητο εξέλιξης της Purosangue.

   Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Top Gear, o επικεφαλής τεχνικός διευθυντής της Ferrari κ. Michael Leiters ανέφερε ότι αν ο σχεδιασμός της πρόσφατης SF90 Spider αποτέλεσε πρόκληση για τους σχεδιαστές και μηχανικούς της εταιρείας, η Purosangue αποτελεί “μία άλλη διάσταση πολυπλοκότητας”, καθώς και ότι για το συγκεκριμένο μοντέλο θα χρειαστεί “μία συγκεκριμένη κουλτούρα και διαδικασίες δοκιμών”. Ο κ. Leiters υπήρξε υπεύθυνος για τα SUV της Porsche και το μόνο σίγουρο είναι ότι η Ferrari θα εκμεταλλευτεί στο έπακρο την εμπειρία του πάνω στις Cayenne και Macan για να δημιουργήσει τελικά το πρώτο της ψηλό μοντέλο.



 

Πηγή: Motor1


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου