Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Η Jaguar Land Rover αιτείται την απαγόρευση εισαγωγής των SUV του VW Group στις ΗΠΑ

  Με το ενδεχόμενο να απαγορευτεί η εισαγωγή των SUV μοντέλων των εταιρειών που ανήκουν στον όμιλό της στις ΗΠΑ, βρίσκεται αντιμέτωπη η Volkswagen. Η Jaguar Land Rover κατέθεσε σχετικό αίτημα στις αρμόδιες Αρχές των ΗΠΑ ισχυριζόμενη ότι τα SUV μοντέλα του VW Group
εξοπλίζονται με σύστημα που βοηθά στην εκτός δρόμου κίνηση, το οποίο βασίζεται σε ένα παρόμοιο σύστημα, συγκεκριμένα το Terrain Response που διαθέτουν τα μοντέλα της Jaguar Land Rover, του οποίου τα πνευματικά δικαιώματα έχει προηγουμένως κατοχυρώσει η τελευταία. Πιο συγκεκριμένα, το Terrain Response καταφέρνει να καθιστά την εκτός δρόμου κίνηση πιο ασφαλή και ελέγξιμη, ενώ διαθέτει και τις επιλογές για συνθήκες οδήγησης Mud (Λάσπη) και Sand (Άμμος). Σύμφωνα με την Jaguar Land Rover το αντίστοιχο σύστημα με το οποίο εξοπλίζονται τα SUV μοντέλα του γερμανικού ομίλου παραβιάζει τους όρους της αποκλειστικής πατέντας της πρώτης, χωρίς προφανώς να έχει δοθεί η σχετική άδεια χρήσης της.

   Αν τελικά η Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου των ΗΠΑ αποδεχθεί την ορθότητα της καταγγελίας της Jaguar Land Rover, τότε είναι πολύ πιθανό να σταματήσουν οι εισαγωγές στην χώρα των μοντέλων Cayenne, Urus, Q8, Q7, Q5, A6 Allroad, e-tron και Tiguan.

 

 

 

 

 

Πηγή: Bloomberg


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου