Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

H Lamborghini θα κρατήσει τον ατμοσφαιρικό V12 στο επόμενο κορυφαίο μοντέλο της

Lamborghini Aventador SVJ
  Με την Aventador να κλείνει 10 χρόνια παρουσίας στην αγορά, είναι σχεδόν βέβαιο ότι η Lamborghini σχεδιάζει ήδη τον αντικαταστάτη του κορυφαίου μοντέλου της. Και επειδή η ιταλική εταιρεία γνωρίζει πολύ καλά ότι πάντα το μοντέλο που βρισκόταν στην κορυφή της γκάμας
της ήταν συνυφασμένο με έναν V12 κινητήρα και μάλιστα ατμοσφαιρικό, είναι πολύ πιθανό να πάει κόντρα στους καιρούς που θέλουν όλες τις εταιρείες να καταργούν σιγά σιγά τους V12 και V10 κινητήρες, αντικαθιστώντας τους με μικρότερους υπερτροφοδοτούμενους V8 και V6. Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο για πολλά χρόνια ανώτατος τεχνικός διευθυντής της Lamborghini κ. Maurizio Reggiani στο βρετανικό Car and Driver, δήλωσε ότι όντως ο αντικαταστάτης της Aventador θα διαθέτει έναν ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα. Όμως, προκειμένου να μπορεί το νέο αυτό μοντέλο που αναμένεται να πρωτοπαρουσιαστεί το 2022 και να βγει στις αγορές περίπου το 2024 να πληροί τις αυστηρές απαιτήσεις εκπομπών της Ε.Ε. θα είναι απαραίτητο να συνδυάζεται με κάποιο τύπο υβριδικού συστήματος.


   Μπορεί η συγκεκριμένη δήλωση του ανώτατου διευθυντή της Lamborghini να μην αποτελεί επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας, σίγουρα, όμως, αποκαλύπτει τις διαθέσεις αυτής.

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: Car and Driver


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου