Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

Ξεκίνησαν οι αγωγές κατά της Hyundai για τις πυρκαγιές στο ηλεκτρικό Kona

  Τα περιστατικά πυρκαγιών στις μπαταρίες των ηλεκτρικών Hyundai Kona οδήγησαν 200 νοτιοκορεάτες ιδιοκτήτες τους να καταθέσουν ομαδική αγωγή κατά της κατασκευάστριας εταιρείας, όπου μόνο στην Ν. Κορέα έχουν καταγραφεί επίσημα 11 πυρκαγιές σε αυτοκίνητα του
συγκεκριμένου μοντέλου. Μπορεί η Hyundai να έχει προχωρήσει σε μία μεγάλη ανάκληση του πλήρως ηλεκτρικού της SUV, όμως φαίνεται ότι οι ιδιοκτήτες αυτών, τόσο στην Ν. Κορέα, όσο και στον Καναδά και στην Αυστρία θα κινηθούν νομικά κατά την εταιρείας. Στόχος των μηνυτών είναι η χρηματική τους αποζημίωση από την Hyundai, μιας και τα περιστατικά των πυρκαγιών έχουν οδηγήσει τις τιμές των μεταχειρισμένων ηλεκτρικών Kona, άρα και των δικών τους αυτοκινήτων, σε πολύ χαμηλές τιμές. Επίσης, πέραν της χρηματικής αποζημίωσης, οι ιδιοκτήτες ζητούν να αντικατασταθούν οι μπαταρίες των αυτοκινήτων τους.

   Οι μπαταρίες με τις οποίες εξοπλίζονται τα ηλεκτρικά Kona κατασκευάζονται από την LG Energy Solution, η οποία προμηθεύει με μπαταρίες και την Chevrolet για το ηλεκτρικό της Bolt. Και οι τρεις εταιρείες έχουν δηλώσει ότι δεν γνωρίζουν τα ακριβή αίτια που προκαλούν τις αναφλέξεις των μπαταριών, ενώ και η Chevrolet έχει προχωρήσει ήδη σε ανάκληση της ηλεκτρικής έκδοσης του Bolt, που έγκειται σε αναβάθμιση του λογισμικού διαχείρισης της μπαταρίας.

 

 

 

 

Πηγή: Reuters


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου