Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

Η Sony εξέλιξε ένα δικό της πρωτότυπο ηλεκτρικό μοντέλο απόδοσης 268 ίππων (+video)


   Η Sony ξάφνιασε τον προηγούμενο μήνα στην Έκθεση 2020 Consumer Electronics Show στο Las Vegas των ΗΠΑ, όταν μεταξύ άλλων παρουσίασε το Vision-S Concept, ένα πλήρως ηλεκτρικό πρωτότυπο μοντέλο αυτοκινήτου το οποίο η ίδια σχεδίασε και κατασκεύασε. Αυτό κινείται
από δύο ηλεκτροκινητήρες, συνολικής απόδοσης 286 ίππων, που χαρίζουν στο μοντέλο επιτάχυνση από στάση στα πρώτα 100 χ.α.ώ.  σε μόλις 4,8 δευτ. Αν και η εταιρεία δεν φαίνεται να προτίθεται να μπει στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, παρόλα αυτά μετέφερε πρόσφατα το πρωτότυπο αυτοκίνητό της στις εγκαταστάσεις της Magna Steyr στο Graz της Αυστρίας προκειμένου να ξεκινήσει δοκιμές αυτού σε δημόσιους δρόμους. Η Magna Steyr είναι μία από τις εταιρείες που συντέλεσαν στην δημιουργία του Vision-S Concept, με απώτερο σκοπό την παρουσίαση νέων τεχνολογιών που έχουν υιοθετηθεί σε αυτό,  για μελλοντική χρήση τους σε νέα μοντέλα αυτοκινήτων από μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες.

   Μερικές από αυτές είναι οι 33 αισθητήρες που υπάρχουν στο πρωτότυπο της Sony που ανιχνεύουν άτομα και αντικείμενα, όχι μόνο εξωτερικά του αυτοκινήτου, αλλά και μέσα στην καμπίνα, καθώς και το ηχοσύστημα 360 Reality Audio που δημιουργεί μία αίσθηση τρισδιάστατου ήχου με την τοποθέτηση ηχείων σε κάθε κάθισμα.







Πηγή: Motor1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου