Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

H Bosch σχεδίασε συσκευή διάγνωσης για τον COVID-19 που δίνει αποτελέσματα σε 2,5 ώρες


   Στην μάχη κατά της πανδημίας του COVID-19 έχουν συστρατευτεί και πολλές μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως και προμηθεύτριες εταιρείες αυτών, προκειμένου να κατασκευάσουν μάσκες, αναπνευστικές συσκευές, και άλλα ιατρικά αντικείμενα και εργαλεία που βρίσκονται
σε έλλειψη. Μία από αυτές είναι και η Bosch που κατάφερε να σχεδιάσει μία συσκευή εξέτασης ατόμων που σε σχετικά πολύ σύντομο χρονικό διάστημα δείχνει αν κάποιος είναι μολυσμένος από τον συγκεκριμένο κορονοϊό. Η συγκεκριμένη συσκευή έχει ήδη λάβει την πιστοποίηση του Διεθνή Οργανισμού Υγείας WHO (World Health Organization), ενώ για την δημιουργία της η Bosch συνεργάστηκε με την Randox Laboratories Ltd, μία Ιρλανδική εταιρεία ιατρικής τεχνολογίας.

   Η συσκευή αυτή μπορεί να ανιχνεύσει σε διάστημα λιγότερο από 2,5 ώρες και με βαθμό εγκυρότητας 95%, αν κάποιος έχει μολυνθεί, όχι μόνο από τον COVID-19, αλλά και από άλλες εννιά αναπνευστικές λοιμώξεις, συμπεριλαμβανομένων της γρίπης τύπου Α και της γρίπης τύπου Β. Οι συνήθεις σημερινές εξετάσεις αυτού του τύπου χρειάζονται μία έως δύο ημέρες για να εξαχθούν τα τελικά αποτελέσματα.

      






Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου