Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

H GM παρουσίασε τις δικές της Ultium μπαταρίες για τα ηλεκτρικά μοντέλα της


   Όπως όλες οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, έτσι και η Genaral Motors προετοιμάζεται πυρετωδώς να περάσει στην ηλεκτροκίνηση. Πρόσφατα, μάλιστα, παρουσίασε την δική της τεχνολογία στις συστοιχίες μπαταριών για ηλεκτρικά μοντέλα, τις οποίες η ίδια ονομάζει Ultium.
Αν και δεν έχουν δημοσιευτεί ακόμη στοιχεία σχετικά με την κατασκευή αυτών, η αμερικάνικη εταιρεία δηλώνει ότι οι μπαταρίες με τις οποίες θα εξοπλίζονται τα επερχόμενά της πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα εξασφαλίζουν δυνατότητα ταχυφόρτησης, αυτονομία έως και 640 χλμ., ενώ θα διαθέτουν πολλές ενεργειακές επιλογές. Το ιδιαίτερα καινοτόμο χαρακτηριστικό τους είναι ότι οι συστοιχίες αυτές θα μπορούν να κατασκευαστούν για να είναι δυνατή η τοποθέτησή τους σε διάφορους σχεδιασμούς, τόσο οριζόντια, όσο και κατακόρυφα. Έτσι, θα μπορούν να τοποθετηθούν σε μεγαλύτερη γκάμα μοντέλων διαφόρων κατηγοριών.

   Ο σχεδιασμός των μπαταριών Ultium της GM, έγινε σε συνεργασία με την LG Chem βασισμένος στην χημεία χαμηλού κοβαλτίου, ενώ η αποθηκευτική ικανότητα αυτών θα κυμαίνεται από 50 έως 200 kWh.


      






Πηγή: Motor1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου