Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

H κινεζική BYD ενδιαφέρεται να αγοράσει εργοστάσιο της Ford στη Γερμανία

   Τα μελλοντικά σχέδια της Ford για την Ευρώπη δεν περιλαμβάνουν το εργοστάσιο στο Saarlouis της Γερμανίας, καθώς η παραγωγή των μοντέλων της εταιρείας στην Γηραιά Ήπειρο θα συνεχιστεί αποκλειστικά και μόνο στα εργοστάσια στη Valencia και στην Cologne. Σήμερα στο εργοστάσιο
του Saarlouis απασχολούνται 4.600 άτομα και σε αυτό κατασκευάζεται το Focus, το οποίο η Ford θα απομακρύνει από την γκάμα της στα μέσα της τρέχουσας δεκαετίας. Στην ανακοίνωση του κλεισίματος του συγκεκριμένου εργοστασίου η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία BYD έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ενώ, σύμφωνα με την Wall Street Journal, υπεύθυνοι της τελευταίας έχουν ήδη συναντήσει στελέχη της Ford, προκειμένου να διαπραγματευτούν οι όροι μιας πιθανής εξαγοράς του. Αν και τίποτα δεν έχει γίνει ακόμη επίσημο με τις συζητήσεις να είναι σε αρχικό στάδιο, φαίνεται ότι και οι δύο πλευρές αντιμετωπίζουν με αρκετά θετικό τρόπο το συγκεκριμένο ενδεχόμενο.

   Η Ford με την πώληση του εργοστασίου στο Saarlouis επιθυμεί να επικεντρωθεί στην κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων για την Ευρωπαϊκή αγορά, ενώ από την πλευρά της η BYD αγοράζοντας το εργοστάσιο αυτό θέλει να επεκτείνει τις εμπορικές της δραστηριότητες στην Ευρώπη ξεκινώντας και παραγωγή εντός αυτής.

  

 

Πηγή: Motor1


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου